Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Güzergah belgesi” istiyorlar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Güzergah belgesi” istiyorlar

Yayla Termal Turizm Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Zeki Aşkın, Afyonkarahisar Belediyesi’nden güzergah belgesi istediklerini, ancak alamadıklarını belirtti

Yayla Termal Turizm Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Zeki Aşkın, mevcut güzergahlarının resmileşmesi için hukuki yollara başvurduklarını söyledi. Aşkın, Afyonkarahisar Valiliği İl Trafik Komisyonu’na başvurduklarını, ancak başvurunun Belediye Trafik Komisyonu ve Belediye Meclisi’nde görüşülmediğini söyledi. Aşkın, İl Trafik Komisyonu’nun başvurularını reddetmesi üzerine, İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını, mahkemenin başvurunun reddi işleminin iptalini kararlaştırdığını belirtti.
M PLAKA TALEBİ
Aşkın, Belediye Meclisi’nin Ekim ayındaki toplantısında konunun görüşüldüğünü, ancak güzergah taleplerinin geri çevrildiğini belirterek, “İdare Mahkemesi’nin kararına göre 3 güzergahtan birinin bizim için belirlenmesi gerekiyor. Ama Belediye Meclisi’nde bu 3 güzergah konusu gündeme gelmedi. Sadece ilk yapılan başvuru, Belediye Trafik Komisyonu’nda görüşülmüş oldu. Biz mevcut hâlimizin belgeye geçmesini ve M plaka almayı talep ediyoruz” diye konuştu.
3 GÜZERGAH ÖNERİSİ
Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nin de Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin kararını destekler nitelikte bir karar aldığını belirten Aşkın, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nden 3 bilirkişi bu dava nedeniyle Afyonkarahisar’da incelme yaptı. 3 güzergah öneriliyor. Birincisi, Yayla Termal’den çıkıp Eski Hastane önünden Fuar Alanı’na doğru gidiş. İkincisi, Çevre Yolu’ndan Yeni Hastane ve Maliye kavşaklarından Fuar Alanı’na gidiş. Üçüncüsü de Ankara yolundan Fuar Alanı’na giriş. Güzergah düzenlemesi turizm için de yararlı olacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)