Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Ha gayret Başkadem – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 31 Mart 2010 Çarşamba 03:00:00
  Yerel basında okuduğumuza göre bu yıl jazz festivalinin gerçekleşmeme olasılığı varmış. Müzik öğretmeni organizatör Hüseyin Başkadem’in 10 yıldır düzenlediği festivalin bu yıl yapılamaması gündemdeymiş. En son durum nedir bilmiyoruz.
Hani şu Sahib-ül Karahisar’ın sahipleri vardı, hani Afyon aşıkları vardı, nerelerde bunlar, nerelere arazi oldular ? Bu festival tam 9 yıldır yapılıyor. Hüseyin Başkadem tam 9 kez yaptı bu festivali. Ama tam 9 kere öldü öldü dirildi. Sevgili Hüseyin her geldiğinde bana uğradı. Her seferinde davetiye gönderdi. Zaman zaman sohbetlerimizde daima engellendiğini, karşısına hep engeller çıkarıldığını söyledi. Bugüne değin hepsinin üstesinden geldi. Hüseyin’deki bu azim ve inat Afyon’un adının festival kenti olarak anılmasını sağladı.
Hüseyin Başkadem her yıl geldi. Onca zorlukları tek tek aşarak her yıl inadına jazz festivalini gerçekleştirdi ve gitti. Her festivalde de düzgün adam gibi, mütevazı bir şekilde konuşmasını yaptı, demeçlerini verdi, çıktı gitti. Aslanlar gibi tam 9 festivali gerçekleştirdi. Bu delikanlıya başta Doğan Hızlan olmak üzere ulusal basın sahip çıktı da, biz Afyonlular bakıverdik.
Haydi Hüseyin, seni kimse yıldıramaz. Sen istersen 10 . değil 20. festivali de yaparsın.
Pes etmek yok, inadına…
* * *
Bu köşeyi okuyanlar bilirler, yeri geldiğinde Anayasa’nın ilk dört maddesini üşenmeden ve özellikle yazarız. Amacımız bu maddelerin herkes tarafından bilinmesi. Bir de bu maddelere dikkat çekerek insanları bi-linçlendirmek.
BDP, AK Parti’nin hazırladığı Anayasa değişikliği teklifine önerilerde bulundu. Bu önerilerin en önemlisi “Anayasa’nın başlangıç maddeleri değişsin.”dir.
Değişmesini istedikleri maddeler
1-Türkiye devleti bir cumhuriyettir.
2-Türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçi-liğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
3-Türkiye devleti, ülküsü ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
4-Anayasa’nın 1. maddesinde ki devletin şekli cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Hadi şimdi de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ndeki cümleyi okuyun.
“İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların (iç ve dış düşman) olacaktır. Hayret bişey, 20 Ekim 1927 de Atatürk, 2010’u nasıl görmüş de yazmış bu cümleyi,
Amalar da okusun bu yazıyı …..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti