Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burak Aydın

Haber Hırsızları

Afyonkarahisar basın camiasında Kocatepe Gazetesi’nin ağırlığı herkesin malumudur. Bizler mesleğimize elimizden gelen tüm özeni göstermeye çalışan, emeğimizin karşılığında helalinden rızkımızı çıkarmanın ve bize göre kutsal bir meslek olan gazetecilik mesleğinin onurunu korumaya çalışan basın emekçileriyiz.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey’in yönetiminde olan (sahipliğinde demiyoruz) Odak Gazetesi eline geçen her fırsatta, gazetecilik mesleğiyle ilgili olarak ahkam kesmektedir. Onlara bakılırsa onlardan iyi gazeteci, onlardan iyi gazete bulunmamaktadır. Hemen her fırsatta diğer basın yayın organlarını taklitçilikle suçlarlar, diğer gazetelerin ve gazetecilerin çektikleri emekleri haksızca küçümserler.
İşte bu nedenle bugün sizlere bu satırlarla sesleniyoruz. Aslında bu tür yazılar bizim üslubumuz değildir. Ancak yaşanan olayları üst üste koyduğumuzda böylesi bir yazının gerekliliğine inandık.
Gazeteniz Kocatepe’de bir hafta kadar önce yer alan bir haberi dün Odak gazetesi’nin sayfalarında görünce “el insaf” demekten kendimizi alamadık. Yani kopyacılık olur, aşırma olur, emeğe saygısızlık olur da, bu kadarına pes doğrusu.
1 Temmuz 2015 Çarşamba günü Kocatepe Gazetesi’nin 10. Sayfasında yer alan “Hisar büyük oynayacak” başlıklı haberimiz, Odak Gazetesi’nin dünkü sayısında sadece başlığı değiştirilerek “Hisarspor hedef büyüttü” başlığıyla manşetten yayınlanmış.
Lakin haberi yayınlayan bizim çok becerikli, en birinci gazeteci arkadaşlar haberdeki Kocatepe izlerini silmeyi bu kez unutmuşlar.
Haberin başında yer alan “Gazateniz Kocatepe’ye açıklamalarda bulunan Hisar Belediyespor Başkan Yardımcısı Abdullah Zeybek” ifadesi Odak Gazetesi’nde de aynen yer almış. Hatta “Gazateniz” diye tashih hatalı olan ibareyi bile birebir kopyalamışlar.
Literatürde bu yapılanın adı “haber hırsızlığı” ya da “emek hırsızlığı”ndan başka bir şey değildir.
Bugüne kadar, buna benzemez onlarca hatayı görmemiz, bilmemize rağmen “meslektaşlara saygı” açısından sessizliğimizi korumuştuk. Ama son dönemde bu “en birinci” arkadaşların pervasız tavırlarına tanık olunca hatalarını, aşırmalarını yüzlerine vurma gereği hissettik.
1965 yılında yayın hayatına başlayan Kocatepe’den “kopya çekerek” sektöre giren arkadaşlara bundan sonra daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER