Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Habercilikte orjinallik ve üretkenlikten yanayız”

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
“Habercilikte orjinallik ve üretkenlikten yanayız”

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu, ana hatlarıyla ilin basın yayın çalışmalarını değerlendirdi.
ŞEHİR İÇİN RENKLİ VE GÜZEL BİR YILDI

8 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü görevine başlayan Şerife Münire Burcu, bir yıla yaklaşan zamanda şehri basınla birlikte yakından tanıdığını belirtti. Bir yıllık süreçte basının her yerde olduğuna vurgu yapan Burcu, “Basın her yerde idi. Afyonkarahisar güzel, küçük ama son derece de dinamik bir şehir. Afyonkarahisar kültürel yönden oldukça zengin durumda. Pek çok sanat etkinliğinin gerçekleştiğini gördük. Şehrimiz fotoğraf festivaline, Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Aslında bunları her şehirde görmek çok mümkün değildir. Bu yıl bence Afyonkarahisar oldukça renkli ve güzel geçti.” dedi.
AFYON BASINI
 BİRLİKTELİKTE ÖRNEK OLDU
2018 yılında Afyonkarahisar’da ciddi tanıtım çabalarına yer verildiğini söyleyen İl Müdürü Şerife Münire Burcu, yurt dışından gelen basın mensuplarının ağırlanıp, yurt dışı düzeyinde ticari anlaşmalar yapıldığını kaydetti. 2018 yılında Afyonkarahisar’da birçok değişime katkı sunulduğuna değinen Burcu, “Yaşananları basın camiasının anlatmada, iletmede, sorunları ve çözümlerini iletmede oldukça başarılı zamanlar geçirdik. Bu arada Afyonkarahisar’da basında birliktelik meselesi de  çözüldü. Bu birliktelik birçok ile de mal oldu. Bu konuda da Afyonkarahisar örnek bir şehir seçildi. Göreve başladığımızda elbette il basınında bir takım farklılıklar vardı. Ama şimdi Afyonkarahisar basını güçlü, birlikte tek yürek olarak yoluna devam ediyor. Biz bundan da son derece mutluyuz.” diye konuştu.
“ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”
Tüm basınla birlikte ilerleyen zamanlarda güzel şeyler yapmak istediklerini söyleyen Burcu şöyle konuştu:
“İnşallah ilerleyen zamanda basınla birlikte çok güzel şeyler yapacağız. Afyonkarahisar her yönüyle buna uygun. Yeni yılda öncelikle dünya gerçeği olan uyuşturucu ile ilgili sıkıntıya karşı inşallah Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızca belirli adımlar atılırsa biz de onlarla birlikte hareket edeceğiz. Önceliğimiz bu olacak. Basının haber dili ile ilgili, basının nasıl güçlenmesi gerektiği ile ilgili inşallah bir takım ortak kararlar vereceğiz. Yoğun bir yılı inşallah geride bırakırken yine yoğun bir yıla merhaba diyeceğiz. Malum olduğu üzere 2018 çok yoğun bir yıldı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiş olmamızla birlikte kendi kurumumuzla ilgili de değişiklikler oldu. Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına geçtik. Bu sırada herkesi ziyaret ederek basını yakından tanımakla uğraştık. İl ve ilçelere giderek bunu gerçekleştirdik. Bu sürede birbirimizi yeterince tanıdık diye düşünüyorum. Bundan sonra da daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz.”
“KOPYALA YAPIŞTIR OLMASIN”
Medyanın zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu şunları söyledi: “Medya gerçekten zor bir dönemden geçiyor. Fakat ortak söylemlerin başında ‘herkes kendi haberini’ yapsın geliyor. Kopyala yapıştır kolaycılığı olmasın. Kişilerin emek vererek hazırladıkları haberlerini okumaktan zevk alalım. Her gün olmasa da belirli günlerde bu kişilerin yapacakları haberi merakla bekleyelim. Haberde üretkenlikten dolayısıyla orijinallikten tarafız. Gazeteleri farklı kılan haberlere imza atan muhabirler, gazeteciler istiyoruz. Medya da çalışanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesinde de elbette ilgililerin destek olmalarını bekliyoruz.”  >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti