Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Zafer’in 97. yıldönümü konuşuldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar ve Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in birlikte sundukları Geçmiş Zaman Olur ki programında tarihe ilişkin detaylar konuşulmaya devam ediliyor.
ZAFER’İN BİRİNCİ YIL
DÖNÜMÜ NASIL KUTLANDI?
Zafer’in birinci yıldönümü Afyonkarahisar’da nasıl kutlandı sorusunu yanıtlayan Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar, “Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun birinci yıldönümü coşkuyla kutlanmıştır. Ömer Fevzi Atabek’in hatıralarında bu kutlamalara ilişkin detaylara rastlarız. Atabek hatıralarında tüm işyerleri bayraklarla donatıldığını ve başta öğrenciler olmak üzere halkın her kesiminin bu önemli günü coşku içinde kutladıklarını ifade eder. İnsanlar işgal günlerini düşünüp hüzünlenmiş ve kurtuluşu sağlayan Ulu Önder Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuza şükranlarını iletmişlerdir.” diye konuştu.
“13 ASKERİMİZİN MEZARINI BULDUK”
Büyük Taarruz’da şehit olmuş ve topluca defnedilmiş şehitlerimizin mezarlarının ortaya çıkarılması için çalışmaları olduğunu kaydeden Özpunar, “2009 yılında okuduğum bir kitaptan yola çıkarak Büyük Taarruz’da Afyonkarahisar’ın bir köyünde şehit düşen ve şehit düştükleri yere defnedilen 13 askerimizin mezarını bulmuş ve isimlerini tespit ederek yerel basında bu konuda haberler yapmıştık. Sonrasında o bölgenin belli olmasını sağladık. Ardından benzer çalışmalarımızı sürdürdük. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.” dedi.
Büyük Zafer’in 97. yıldönümünü anacağımızı belirten Özpunar bu yılki kutlamalara daha yoğun bir katılım olmasını diledi.