Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’dan engelli vatandaşlar için kanun teklifi

Köksal’dan engelli vatandaşlar için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, kanun teklifinde, engelli vatandaşlar için değişik zamanlarda çeşitli yasalar çıkartıldığını ancak değişen şartlar ve engelli vatandaşların sayısının artması sonucu bu yasaların bugün için yetersiz kaldığını söyledi.
“ENGELLİ VATANDAŞLARIN
HAKLARINI KORUMAK SOSYAL DEVLET İLKELERİNİN EN
BAŞINDA GELMEKTEDİR”
Engelli vatandaşların hayat mücadelesinde yarıştan kopmadan devam etmeleri ve ekonomik güçlük hissetmemelerinin sosyal devlet ilkelerinin en başında geldiğini hatırlatan Milletvekili Köksal, “Sosyal devlet, güçlü devlet, adil devlet; Engellilerin de temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek, doğuştan sahip oldukları saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata, diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarını sağlamalıdır. Herhangi bir bedensel veya zihinsel engeli olan vatandaşları ile hiçbir engeli olmayan vatandaşları arasında farklılıkları gidermek günümüz devlet anlayışı içerisinde yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızı hayata bağlamak, hayat mücadelesinde yarıştan kopmadan devam etmelerini sağlamak ve bunları yaparken de ekonomik güçlük hissettirmemek yine sosyal devlet ilkelerinin en başında gelmektedir.” dedi.
“MEVCUT YASALAR BUGÜN
İÇİN YETERSİZ KALIYOR…”
“Engelli vatandaşlar için değişik zamanlarda çeşitli yasalar çıkartılmış ise de, değişen şartlar ve engelli vatandaşlarımızın sayısının artması sonucu bu yasalar bugün için yetersiz kalmaktadır.” diyen Köksal kanun teklifinde, “Engelli vatandaşlarımızın çalışmaları yönündeki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53’üncü maddesinde verilen istihdam hakkı, artan engelli vatandaş sayımızın yanında yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple Kanundaki yüzde 3 oranının yüzde 6 yükseltilmesi gerekmektedir. Bu değişiklikle kamu kurum ve kuruluşlarının engelli çalıştırma mecburiyet oranının yüzde 3’den yüzde 6’ya yükselttirilmesi öngörülmektedir.” ifadelerini kullandı.