Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hacı Şakir kimin? Hacı Şakir sabunları Türk mü?

100 yılı aşkın geçmişi bulunan marka ile ilgili bilinmeyenler. Hacı Şakir’in sahibi kimdir? Hacı Şakir kimin?

100 yılı aşkın geçmişi

Türkiye’nin en eski markalarından birisi olan Hacı Şakir bir Amerikan şirketi olan Colgate-Palmolive ürünü olarak yaşamını sürdürüyor.

Yüzyılı ayan bir geçmişe sahip bulunan ve türkiye’nin en eski sabun üreticisi olan Hacı Şakir, ABD’li temizlik devi Colgate Palmolive’in bünyesine katıldı. Hacı Şakir’in Özsüer Ailesi’nin elinde bulunan yüzde 50 hissesini de 1999’da şirketin kalan yüzde 50’sini elinde bulunduran Colgate-Palmolive şirketine geçti.

KIRIM’DA DOĞAN MARKA

Kırım’ın Kazan kentinde Hacı Şakir Bey 1889 yılında Hacı Şakir markasını oluşturdu. Hacı Şakir’in sabun imalathanesi 1915 yılında İstanbul’a taşındı. Kurtuluş Savaşı sırasında da üretime devam edildi. Şirketin kuruluş sicili 1927 yılında ‘‘Sabuncuzade Şakir ve Mahdumu’’ adıyla ve 91 sicil numarasıyla Atatürk tarafından onaylandı. Şirket 98 yıl boyunca Sabuncuoğlu ailesi tarafından yönetildi. 1987 yılında şirketin yüzde 75’i inşaatçı Maya Grubu’nun sahibi Özsüer ailesine geçti. Özsüer ailesi 1990 yılında Hacı Şakir’in yüzde 25’lik hissesini de alarak şirketin tamamına sahip oldu. Bir yıl sonra Amerikalı Colgate-Palmolive şirkete yüzde 50 ortak oldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti