Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hacılar yurda dönüyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Arafat Vakfesi’nin ardından Müzdelife’ye geçip burada da vakfeye duran, daha sonra Cemerat’ta şeytan taşlayan yaklaşık 3 milyon Müslüman, ihramdan çıkarak hacı oldu. Hacıların büyük kısmı sabah ve bayram namazlarını Kabe’de kıldı.
Kurban Bayramı arefesi ve bayram günlerinde kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu. Arafat Vakfesi’nin ardından kafileler halinde otobüslerle Müzdelife’ye geçen hacı adayları, burada da Vakfe Duası’nı yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı. Arafat’ta adeta mahşerde buluşma anını yaşayan hacı adayları, bu duygu dolu anlar nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı. Müzdelife’de akşam ve yatsı namazları cem edilerek kılındı. Cemerat’taki şeytan taşlama alanına geçen Müslümanlar, büyük şeytan olarak ifade edilen ‘Akabe cemresi’ne 7 taş attı. Daha sonra Kabe’ye giderek ziyaret tavafı ve sa’yi gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.
Böylece bu yıl kutsal topraklara Türkiye’den gelen 80 bin civarındaki hacı adayı dahil yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu.
AFYONLU HACILAR
MUTLU DÖNÜYOR
Afyonkarahisar’dan da bu yıl Hac’ca yoğun ilgi vardı. Bir çok Afyonkarahisarlı Hac fariazısını yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadı. Afyonkarahisar’ın önde gelen Hac ve umre organizatörlerinden Şeneller Turizm’in sahibi Bilal Şenel, ekranların tanınan yüzleri Ömer Döngeloğlu, Dursan Ali Erzincanlı ve merhum Abdülmetin Balkanlığoğlu’nun oğlu Halil Balkanlıoğlu hocalarla birlikte Afyonlu hacı adaylarına öncülük etti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da eşi ile birlikte Hac farizasını yerine getiren Afyonkarahisarlılar arasında yer aldı.
Afyonkarahisar eski Müftüsü, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hoca da Afyonlu hacı adaylarının özel ilgi gösterdiği isimler arasındaydı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hac hizmetleri nedeniyle Bilal Şenel’e plaket takdim etti.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti