Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hal esnafı oto pazarından dertli

Afyonkarahisar Toptancı Hali’ndeki esnaf,
Hal esnafı oto pazarından dertli

Afyonkarahisar Toptancı Hali’ndeki esnaf, 2. El oto pazarından kaynaklanan sıkıntılarının aşılması için yetkililerden yardım bekliyor.
Afyonkarahisar Toptancı Hali yanında kurulan 2. El oto pazarı bir süredir asli yerinde değil, Fuar Hastanesi ile Toptancı Hali arasında kuruluyor. Bu durumun Hal giriş çıkışlarında sıkıntıya neden olduğunu belirten Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, ilimiz yöneticilerinin bu konuya ilgisini beklediklerini dile getirdi. Konuyu Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel’e müracaatlarında bildirdiklerini belirten Ali Çiloğlu, “Sayın yöneticilerimizin bizim mağduriyetimizi gidereceklerine inancımız tam” dedi.
Mevki olarak Özel Fuar Hastanesi ve Galericiler Sitesi ile komşu olduklarını hatırlatan Ali Çiloğlu, “Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Özel Fuar Hastanesi ile Galericiler Sitesi arasındaki boşluk hafta sonları kurulan 2. El oto pazarı için kiraya verilmişti. Bu bölgenin altyapısı bozuk olduğu için alt yapı yenileme çalışmaları tamamlanana kadar, geçici olarak 2. El oto pazarı Toptancı Hal önüne aktarılmıştı. Fakat altyapı çalışmaları bittikten sonra kiraya verilen 2. El oto pazarının asıl yerine dönmesi gerekirken ne yazık ki bu gerçekleşmedi” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 4 Şubat 2016 tarihindeki toplantısında oto pazarının kiraya verilen yerde kurulması ve Hal önünde kurulmaması için karar alındığını hatırlatan Ali Çiloğlu, “Bu kararla birlikte park yapılamaz levhaları dikildiği halde Hal binası önünde kurulan oto pazarı esnafımıza büyük sıkıntı vermektedir. Mağduriyet yaşatmaktadır. Ayrıca üretim bölgelerinden kamyon ve tırlarla gelen yaş sebze ve meyveler Hal’e girememektedir. Mağduriyetimizin giderilmesi için bundan sonra kurulacak olan oto pazarlarının Belediye’nin kiraya vermiş olduğu asıl yerinde kurulmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)