Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halfeti Gezilecek Yerler Nereleri?

Şanlıurfa’nın binlerce yıllık tarihi ile dikkat çeken kadim ilçesi Halfeti gezilecek yerler, tam konumu, doğal dokusu, ünlü yeme-içme mekanları ve daha fazlası.

Şanlıurfa’nın binlerce yıllık tarihi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Şanlıurfa’nın batısında yer alan Halfeti, binlerce yıllık kadim bir miras adeta. Medeniyetlere ev sahipliği yapan bölgede görülen her yapı bir diğer, her doğal güzellik apayrı hisler. Keşif ve araştırma güdülerini harekete geçirmenin yanı sıra Halfeti, bulunduğu coğrafyaya has lezzet dolu duraklardan aynı zamanda. Peki turistlerin gözdesi, kaşiflerin mutlaka görmek istediği Halfeti gezilecek yerler nereler? Doğal ve tarihi dokusu, ünlü yeme-içme mekanları ve daha fazlası ile işte yanıtları.

Halfeti Gezilecek Yerler Nereleri

Halfeti tarihi ile öne çıkar. Zira 2500 yıl öncesine uzanan geçmişi ile çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinir. 2000 yılında bir baraj inşasında sular altında kalması sonucu Eski ve Yeni Halfeti olmak üzere ikiye ayrılan bölgede gezilip görülmesi gereken çok sayıda destinasyon mevcut. Peki yurt içi ve yurt dışından gelen turistleri yıl boyu ağırlayan, sakin atmosferi ile tanınan Halfeti gezilecek yerler nereler?

Halfeti Gezilecek Yerler Nereleri

Halfeti Gezilecek Yerler

Akla ilk gelen destinasyonlar kuşkusuz Eski Halfeti, Rum Kale, Savaşan Köyü, Asma Köprü, Halfeti Ulu Cami, Aziz Nerses Kilisesi, Halfeti Kent Parkı ve Barşavma Kilisesi. Daha yakından inceliyoruz bu birbirinden ilgi çekici gezi noktalarını…

Halfeti Gezilecek Yerler Nereleri

Eski Halfeti nasıl?

2000 yılında sular altında kalan ve Halfeti Antik Kenti olarak anılan noktadır Eski Halfeti. Atatürk Caddesi üzerinden birkaç dakikalık yürüme mesafesinde konumlanır. Bölge her ne kadar sular altında kalsa da gezilip görülmesi gereken birçok yer barındırır. Bunlar arasında tarih kokan Halfeti evleri ilk sırada. Sular altındaki cami minaresi, ilçede yetişen ve başka yerde asla bitmeyen karagül isimli bitki de görenlerin ilgisini çeker.

Halfeti Gezilecek Yerler Nereleri

Rum Kale ve keşfedilecek diğer noktalar

M.Ö. 855 yılına tarihlenen Fırat Nehri ile Merzimen Çayı arasındaki Rum Kale, ilçe merkezine birkaç dakika mesafede yer alır. Ulaşım teknelerle yapılır. Girişin ücretsiz olduğu, Bizans ve Ermeni mimari özelliklerini içeren kale, gün batımı manzarasıyla da övgü ile karşılanır.

Girişin ücretsiz olduğu Savaşan Köyü, ilçe merkezine 22 km mesafede konumlanır. Sular altındaki camisi ve Arnavut kaldırımlı sokaklarının yanı sıra tarihi evleri ile öne çıkar. Genel itibarıyla sular altında kalan bölgelerdendir.

Halfeti Gerdanı olarak da anılan Asma Köprü, Fırat Nehri üzerindedir, teknelerle ulaşım sağlanır ve ilçe merkezine 156 km uzaklıktadır.

1807 tarihli Halfeti Ulu Camii, avlusunun su dolu olması ile dikkat çeker. Aziz Nerses Kilisesi, 1173 yılına tarihlenir, bölgedeki en eski gotik yapılardan biridir. Barşavma Kilisesi, Suruç Ulu Cami, Halfeti Kent Parkı ve Atatürk Barajı da mutlaka görülmesi önerilen yerlerdir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti