Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Halk bu sistemi istemiyor”

İyi Parti Afyonkarahisar İl

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, partili Cumhurbaşkanlığı sistemini halkın yüzde 65’inin istemediğini ve iktidara gelmeleri halinde parlamenter sistemi hayata geçireceklerini söyledi

 

İyi Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yaptığı yazılı basın açıklamasında gündemi değerlendirerek, iktidarı eleştirdi.
“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI TARAFSIZ OLMALI”
İyi Parti olarak iktidara geldiklerinde Başkanlık Sistemi yönetim biçimini değiştireceklerini kaydeden İnkaya, “Alelacele halkın oyuna sunulan bu sistemin ne olup, ne olmadığını, halkı bırak, hukukçular bile anlayamadı. İşin önemini kavrayamadan sistemi, kucağımızda bulduk. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili bu yıl içerisinde yapılan anketlerde, halkın yüzde 65’i bu sistemi istememektedir. Cumhur-başkanlığı makamı tarafsız olmalıdır. Hakları ve görevleri Anayasada net belirlenmeli, makam muhalefet partilerini karşısına almamalıdır. Çünkü bu makam yüce bir makamdır. Bu sistem şimdiye kadar kurulmuş, bilinen hiçbir Türk devletinde yoktur. Türk’ün, örfüne, âdetine, psikolojisine, uysaydı tarihte bir eşi ve benzeri olurdu. Partili Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi gelirse “dolar düşecek”, “terör bitecek”, “ekonomide düzlüğe çıkacağız” diye inandırılan milletimiz şimdi bize haklı olarak soruyor “hani vaat edilenlerin hiçbirisi gerçekleşmedi” diyor. Halkımız inanırsa, gene halkın oylarıyla, bu partili Cumhurbaşkanlığı yönetim biçimini değiştirmek İyi Parti’ye nasip olacak.” şeklinde konuştu.
“VAATLERİ YERİNE GETİRMENİZİ BEKLİYORUZ”
Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirten İnkaya, “Biliyoruz salgın hastalık nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Kamu bankaları da vatandaşa kredi verme derdinde, ancak küçük çiftçi, elinden emekli kişiler, küçük esnaf, küçük işletme sahibi, mahalli basın, küçük tüccar, küçük çiftlik sahibi, gündelikçi, gibi vatandaş zor durumda. Üreten ve ekonomimize katkı sağlayan orta ve büyük işletmeler de çok acil desteklenmeli. Bulaşıcı hastalığın ne zaman, tamamen biteceği belli değil. İktidar yapacağı ve vaat ettiği, işlerin reklamını yapıyor. Biz de İyi Parti olarak işin önemini biliyoruz. Parlamentoyu ve mahalli idarecileri seçerken verdiğiniz vaatleri de bekliyoruz. Bu kapsamanda; havaalanının sivil uçuşlara açılması, şehir içi taşımacılığında raylı sistem, kaleye teleferikle çıkış, jeotermalle ısınmada tüm şehir merkezinin ısıtılması, şehir içi trafiği düzene koyma vb. bir çok vaadin takipçisiyiz. Daha yerli otomobil, elektrikli yerli traktör vaatleriniz saklı, bakalım fabrikalarının temelini hangi ile atacaksınız, bekliyoruz. Bu gün yaşadığı hayattan daha iyisini yaşamak, bu asil Milletimizin hakkı değil mi? İyi Parti kurulalı 2 yıl 7 ay 7 gün oldu. İyi Parti vatanını milletini herkes gibi çok sever.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti