Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı yapıldı

Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı yapıldı
Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı yapıldı

Halk Oylaması Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı ve Erhan Günay ile Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen katıldı.
GÖREVLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ
Seçim esnası ve seçim sonrası için alınacak tedbirlerle Afyonkarahisar’ın seçime hazır olduğunu belirten Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım; “Bugün burada yine seçim tedbirlerinin ve seçim sürecinin konuşulduğu Kaymakamlarımız, Emniyet ve Jandarmamız ile toplantı yaptık. Toplantıda referandumdan öncesinde, referandum gününde ve referandum sonrasında yapılacak olanlar ve mülki idarenin, emniyetin, jandarmanın üzerine düşen bütün görevler ayrıntılı bir şekilde görüşülmüştür. Aynı şekilde ilçelerimizde de bu tür toplantıların yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması için arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verilmiştir. Hepimizin bildiği gibi tabii ki bu referandum süreci hâkimlerimizin teminatında ve ilçe seçim kurullarının başkanlığında yapılmaktadır. Bize yani mülki idareye, emniyet ve jandarmaya düşen alınması gereken tedbirleri konuşmak üzere bugün burada toplandık. Bununla ilgili olarak emniyet ve jandarmamıza, mülki idareye hangi görevler düşmekte bunlar bir defa daha gözden geçirildi” dedi.
SEÇİM KOORDİNASYON
BÜROLARI KURULDU
Toplantıda Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının hatırlatıldığını belirten Yıldırım, “Toplantıya katılan arkadaşlarımıza Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan sunu bir defa daha aktarıldı ve Yüksek Seçim Kurulu kararları ile seçim kanunu çerçevesinde hangi süreçlerin nasıl takip edilmesi gerektiği hususunda katılımcılar bir kez daha bilgilendirilerek talimatlar verildi. Bu konu ile ilgili hatta başta il merkezimiz olmak üzere ilçelerimizde de seçim koordinasyon büroları kuruldu. Bu bürolara ilişkin bilgiler Valiliğimize ait internet sitemizde, İlçelerimizdeki Kaymakamlıklarımıza ait sitelerde sizlerin ve tüm kamuoyunun bilgilerine sunulacaktır. Basınımız aracılığı ile her konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. İnşallah en güzel şekilde bu süreci devam ettirir ve sonuca ulaştırırız. 16 Şubat’ta başlayan seçim süreci çok güzel bir şekilde ve demokratik bir ortamda, seçim kanunu ve Yüksek Seçim kurulu kararları çerçevesinde devam etmektedir” diye konuştu.