Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Sağlığı Müdürlüğü, eski hastaneye taşınacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Halk Sağlığı Müdürlüğü, eski hastaneye taşınacak

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, yeni Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte boşaltılan binaların durumları hakkında bilgi verdi. Yemenici, eski Devlet Hastanesi’nin C Bloku’na Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün taşınacağını belirtti

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’daki sağlık yatırımlarının son durumları hakkında basın toplantısı yaptı. Yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesinden sonra eski binaların ne olacağına ilişkin sorularla karşı karşıya kaldıklarını belirten Yemenici, eski binalar hakkında çeşitli düşüncelerin tartışıldığını ve bir karara varıldığını söyledi.
İLK PLANLAMADA FARKLILIK VARDI
Necip Yemenici, Kocatepe Devlet Hastanesi’nin binası hakkında tasarrufun Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu belirterek “Daha önce kullanılan binalar ne olacak? Eski Hastane’nin A,B,C blokları var, Kocatepe var, Göğüs Hastanesi var. Biz planlama yaptık. Kocatepe Devlet Hastanesi’nin planlamasını Sağlık Bakanlığı yapacak. Kanun Hükmünde Kararname ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü Göğüs Hastanesi’ne taşımayı düşündük, Verem Savaş’ın içindeki Toplum Sağlığını da buraya getirelim dedik. Boşalan Devlet Hastanemizin C Bloku’na da 2-14 yaş için çocuk hastanemizi taşıyalım dedik” ifadelerini kullandı.
GÖĞÜS HASTANESİ,
ÇOCUK HASTANESİ OLACAK
Bu kararın ardından bir istişare daha yaptıklarını anlatan Yeminici, Göğüs Hastanesi’nin mevcut yapısıyla bir hastane olduğunu, dolayısıyla 2-14 yaş arası çocuk hastanesi olarak kullanılabilecekleri sonucuna vardıklarını söyledi. Yemenici, eski Devlet Hastanesi’nin C Bloku’nun ise Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kullanılacağını vurguladı.
Yemenici, şöyle konuştu: “Göğüs Hastanesi’ne Çocuk Hastanesi’ne, eski Devlet Hastanesi C Blok’a da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü taşımak istiyoruz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Amacımız binaları da kullanarak Zübeyde Hanım’daki sıkışıklığı almak istiyoruz. Mesut Bey biraz yorulacak ama doğum bölümümüz rahatlayacak, daha geniş bir ortamda çocuklarımıza hizmet verilecek.”
EN UYGUN TAŞINMA GERÇEKLEŞTİ
Göğüs Hastanesi’nin yeni Devlet Hastanesi’ne taşınmasıyla ilgili de açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, “Bakanlığımız, il merkezi 200 binin altında olan şehirlerde hastaneleri bir çatı altında topluyor. Devlet Hastanemiz yapılırken 2 Temmuz 2009’da o zamanki adı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü olan müdürlük bize Afyon Devlet Hastanesi’nin, Kocatepe Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin, Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin 780 yataklı bir hastane statüsünde tek bir hastane olması yönünde görüş bildirdi. Geçen Ekim ayında Devlet Hastanesi bize teslim edildi. Şu anda Göğüs’ün oraya taşınması uygundu” dedi.
Yeni Devlet Hastanesi’nin kayıtlara 600 yataklı olarak geçtiğini hatırlatan Necip Yemenici, “Göğüs Hastanesi’nin taşınmasıyla birlikte yatak kapasitesinde bir aksaklıkm olmayacağını söyledi. Yemenici, “Göğüs Hastanesi’ne Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 70 yataklı bir servis ayırdılar. Eski Göğüs Hastanesi koğuş tipiydi. Doktor arkadaşlarımız çok zor şartlarda hizmet veriyordu. Eski Göğüs Hastanemiz 4 bin metrakereydi, yeni hastane 80 bin metrekare. Yaşlı hastalarımızın bir ihtiyaçları olduğunda Devlet Hastanesi’ne gitmesi gerekiyordu. Bu da bir ikilemdi. Hizmeti bütünleştirmek en iyi çareydi” şeklinde konuştu.
DOLULUK ORANI YÜZDE 68
Yemenici, yeni Hastane’nin yüzde 60 dolaylarında doluluk kapasitesiyle çalıştığının altını çizerek şöyle devam etti:
“600 yatağın 300 yatağının dolu olduğunu öğrendik taşınmadan önce. 300 yatak boş kalacak, biz hâlâ bu şartlar altında bu hizmeti layık göreceğiz. Bu vicdani ve etik değil. 6 Haziran 2012 itibariyle göğüs hastanesinin döner sermayesini de birleştirerek Devlet Hastanesi’ne taşıdı. Doktor arkadaşlar yeni hastanede çalışmaktan memnunlar. 9 tane gözlem yoğun bakım için yer ayırdı. Tereddütler vardı, hizmetlerin hepsi veriliyor,70 yatak ayırmışız 45 yatak dolu. 600 yatağımız var. bugün itibariyle 406 hasta yatıyor. Daha 194 yatağımız boş duruyor. Hastanenin doluluk oranı yüzde 68.”
Yeni, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yapımının 2 buçuk 3 yıl alacağını belirten Yemenici, ilçelerde de sağlık hizmet kalitesini yükselteceklerinin altını çizdi. Yemenici, 2014 sonuna kadar il genelinde 1800 “kaliteli yatak” kapasitesine sahip olacaklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, son zamanlarda bir yerel gazetede çıkan “taciz” iddialarına sert bir şekilde yanıt verdi. Yemenici, 19 yıllık meslek hayatı boyunca ilk kez böyle bir suçlama ile karşı karşıya kaldığını belirterek haberlerin asılsız olduğuna dikkat çekti. İlgili gazeteye tekzip yolladığını söyleyen Yemenici, konuya ilişkin hukuki süreci de başlattığını açıkladı.

112 Komuta Merkezi, Müdürlük’e

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, taşınma işlemlerinin bitmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde de bazı düzenlemelere gideceklerini vurguladı. Yemenici, Mecidiye’de bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin İl Sağlık Müdürlüğü’ne taşınacağını kaydetti. Mecidiye’de bulunan Merkez’de de bir 112 İstasyonu açacaklarını bildiren Yemenici, İl Sağlık Müdürlüğü olarak en iyi hizmeti vereceklerini belirtti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti