Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk sağlığı sigaraya karşı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Halk sağlığı sigaraya karşı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından ‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ kapsamında bir dizi etkinlikler yapıldı

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi tarafından AFİUM Alışveriş Merkezi’nde 30 Mayıs 2015 günü ile 31 Mayıs Pazar günü arasında stant açılarak, alışveriş merkezine gelen ziyaretçilere 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Afyonkarahisar’da faaliyetleri devam eden Sigara Bırakma Poliklinikleri hakkında bilgiler verilirken, vatandaşların bu polikliniklere gitmelerini teşvik amacıyla konu hakkında afiş ve broşürler dağıtıldı.
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Programı kapsamında İlimizde faaliyette bulunan Afyon Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) tarafından kulüp üyeleri ve halkın katılımı sağlanarak doğa yürüyüşü düzenlenmiştir. 28 Mayıs 2015 tarihinde Halk Sağlığı Müdürümüz Uz. Dr. Lütfi Akgün tarafından İl Merkezinde yayın yapan Gün Fm isimli radyo kanalında canlı yayın yapılmış, tütün, zararları ve bırakma yolları hakkında geniş açıklama yapılmıştır. KETEM hekimleri ve personeli tarafından halka tütünün kanserdeki rolü, kanser, erken teşhis ve tarama konularında eğitim ve el broşürü, afiş dağıtımı yapılmıştır. Hekimlerimiz tarafından muayenesi yapılan 40-69 yaş hedef nüfusa Mobil Mamaografi Cihazı ile mamografi çekimi yapılmıştır” denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)