Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamarat eller, hünerlerini sergiledi – Kocatepe Gazetesi

Hamarat eller, hünerlerini sergiledi – Kocatepe Gazetesi
Hamarat eller, hünerlerini sergiledi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından 2.si düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 73 yarışmacının katımıyla Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi

Sosyal faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kent Konseyi, geçen yıl ilkini düzenlediği Yöresel Yemek Yarışması’nı bu yıl da devam ettirdi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 73 yarışmacı katıldı. Lezzetlerin yarıştığı organizasyon, hamur işi, tatlı ve ana yemek olmak üzere üç kategoride yapılırken, 16 yarışmacı hamur işi, 27 yarışmacı tatlı, 30 yarışmacı ise ana yemek kategorisinde yarıştı.
Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yarışmaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi. 17 kişiden oluşan jüri heyeti, birbirinden leziz yemekler arasında seçim yapmakta bir hayli zorlandı. Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:
HAMUR İŞİ KATEGORİSİNDE
1. Münire Öztaş, 2. Fadime Özçelik ve 3. Hatice Özgan
TATLI KATEGORİSİNDE
1. Lütfiye Aydeniz, 2. Cevdet Akyol ve 3.Sebiha Akagündüz
ANA YEMEK KATEGORİSİNDE
1. Ahmet Dirlik, 2. Zuhal Sarısu ve 3. Suzan Büşra Oduncu
Bu sonuca göre, birinci olan yarışmacılara 750 TL, ikinci olan yarışmacılara 500 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 250 TL para ödülü ile birlikte katılım belgesi ve madalya verildi.
Birinci olan yarışmacıların ödüllerini, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ikinci olan yarışmacıların ödüllerini Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ve üçüncü olan yarışmacıların ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten verdi.
Yarışmacıların madalyaları ise, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Korkmaz ve Türkiye Aşçılar Federasyonu üyeleri tarafından verildi. Yarışmaya, beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu yoğun katılımın, yarışmanın ne derece önem kazandığının göstergesi olduğunu söyledi. Yarışmanın, Afyonkarahisar mutfağının yaşatılması, genç nesillere öğretilmesi ve Türkiye’ye tanıtılması açısından örnek bir organizasyon olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, yarışmayı düzenleyen Kent Konseyi’ni tebrik etti. Başkan Çoban, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ve Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği temsilcilerine de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
Yarışmanın jüri heyeti şu isimlerden oluştu: Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Ayfer Örten ile Süleyman Akagündüz, Belediye Meclis Üyesi Suzan Yonca, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Havva Nur Yamaner, Öğretim Görevlileri; Tansu Çelik, Erkan Çelik ve Mete Kara, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğretmenleri; Nurten Baydar ile Mine Korkmaz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Korkmaz, Güral Termal Otel’den Hüseyin Alkın, Korel Termal Otel’den Nuri Erbil, Palas Termal Otel’den Hakan Pişkin, Çınar Lokantası’ndan Ziya Örenkaya ve Lülecizade Lokantası’ndan Ali Osman Lüleci. (Kocatepe)