Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hamas Sadece Filistin İçin Değil Türkiye İçin De Savaşıyor”

AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Anadolu Gençlik Derneği teşkilatlarının bugün Filistin direnişinin kendisi olduklarının altını çizdi. Coşkun, “Bugün İsrail, Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır.” dedi.

VİDEOYU PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu akşam teravih namazının akabinde yurt genelinde eş zamanlı Gazze temalı basın açıklaması yapıldı. AGD Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen Gazze temalı basın açıklaması da teravih namazının ardından Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii bahçesinde AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun tarafından yapıldı.

Hamas Sadece Filistin İçin Değil Türkiye İçin De Savaşıyor

“İSRAİL LAFTAN DEĞİL GÜÇTEN ANLAR”

AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, müberek Ramazan-ı Şerif’te her yıl olduğu gibi Müslümanlar’ın, Siyonist İsrail saldırılarıyla karşı karşıyakaldıklarını belitti. Başkan Coşkun, “Her yıl bu mübarek ayda Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetini arttıran Siyonistler bu yıl iyice zıvanadan çıkmıştır ve insanlıktan uzak bir halde terör faaliyetlerini sürdürmektedir. 160 günü aşkın bir süredir Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiren Siyonist İsrail rejimi son günlerde dilimize getirmeye dahi haya ettiğimiz iğrenç saldırılara girişti. Bu bağlamda Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’ne yönelik akıl almaz bir saldırı başlatan işgalciler, hastane içerisindeki çok sayıda kadına tecavüz etti. Yapmış oldukları son insanlık dışı saldırılarla tiynetlerini ortaya koyan Siyonistler, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘İsrail laftan anlamaz, güçten anlar’ sözünün haklılığını da gözler önüne sermiştir.” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİ LİDERLERİ İSRAİL’E KARŞI ACİZ SİYASET YÜRÜTÜYOR”

“Müslüman kardeşlerimizin karşı karşıya bulunduğu Siyonist düşmanı defalarca konuştuk, defalarca telin ettik, defalarca lanetledik.” diyen Şube Başkanı Coşkun, “Ancak görmekteyiz ki artık Siyonist düşman kadar o zalimlere zulmetme cesaretini veren İslam ülkelerinin liderlerini de konuşmamız gerekmektedir. Artık Siyonist düşman kadar Siyonist zalimlere ekonomik anlamda can damarı olan İslam ülkelerinin liderlerini de konuşmamız gerekmektedir. Bugün içerisinde bulunduğumuz acı tablonun en büyük sebebi İsrail rejimine karşı aciz bir siyaset yürüten İslam ülkelerinin liderleridir. Ey İslam ülkelerinin liderleri; Allah’tan korkun, İslam’a sarılın, dinimizin izzetini kuşanın. Sizin acizliğiniz yüzünden Gazze’de kadınlarımız tecavüze uğruyor.  Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün İsrail, Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Tam da bu noktada siyasi gaflet zincirlerine yeni halkalar ekleyip Hamas’ı terör örgütü olarak yaftalamaya çalışanlara da en sert tepkiyi göstermek boynumuzun bir borcudur.” diye konuştu.

“GAZZE’Yİ DESTEKLEMEMEK CİHAT’TAN KAÇMAKTIR”

Başkan Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: “Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları bugün Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. Aksa Tufanı Operasyonu’nun sonrasında yaşanan süreç biz inançlı ve şuurlu insanların üzerine bir sorumluluk yüklemektedir. Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları olarak bu sorumluluk bilinci doğrultusunda üzerimize düşen vazifenin gereğini sonuna kadar yapma mücahedesi içerisindeyiz. Bugün Siyonist İsrail zulmü karşısında onurlu ve vicdanlı insanlar büyük bir mücadele verirken toplumun birçok kesimi bu insanlık mücadelesinde ne yazık ki sınıfta kalmıştır. Öyle inanıyoruz ki tarih Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail ile ticarete devam edenleri de bu ticaretleri engelleyemeyenleri de ve talihsiz argümanlarla bu ticareti meşru göstermeye çalışanları da yazacaktır. Sümüzü geçtiğimiz günlerde alimlerimiz tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile sonlandırmak isteriz; ‘Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır.”

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti