Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Harekat sonucu durum; Türkiye için geri adım gibi görünüyor”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Barış Pınarı Harekâtı ateşkes kararındaki “Ortak Çıkarlar Temelindeki” ifadesine dikkat çekerek Türkiye’nin ABD ile hiç bir ortak çıkarı olamayacağını söyledi. Arslan, “Sahada da masada da kazandık açıklamalarının doğru olmasını temenni etmekle beraber, durum ülkemiz açısından geri adım gibi görünüyor” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda partililer de hazır bulundu.
“MUHTARLAR DEVLETLE MİLLET ARASINDA KÖPRÜ”
Geçtiğimiz hafta idrak edilen19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Arslan, “Muhtarlarımız devlet ile millet arsında bir köprü konumundadır. Her türlü problemin çözümü için başvurulan ilk müracaat kapısı niteliğindedir. Özellikle köylerde mesai mefhumu olmadan, gece gündüz halkın sıkıntılarını dinler ve hizmet etmeye çalışırlar. Halkımızın kendi iradesinin tecellisi olan muhtarlarımız, yerel yönetimlerin yapı taşlarıdır. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, yapacakları hayırlı hizmetlerde başarılar diliyorum.” dedi.
“HANİ AB BİZE DÜŞMANDI?”
Terör örgütlerine karşı TSK’nın başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı” süresince Avrupa Birliği’nin Türkiye hakkında yaptırım kararları alarak, kınama yayınladığını söyleyen Arslan, “Bize olan tutumlarıyla dost olamayacaklarını göstermişlerdi. Biz de geçen hafta yaptığımız basın açıklamasında, AB’den bize dost olamaz diyerek, basın vasıtasıyla yetkililere uyarıda bulunup, AB ile olan ilişkilerimizi gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Biz AB ile olan ilişkilerin gözden geçirilmesini beklerken, 17 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’nin 30921 sayılı yayınlanan genelge ile Avrupa Birliği Eşgüdüm Kurulu (ABEK) adında bir kurul oluşturulduğunu gördük. Bu kurul Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanlığında ilgili bakanlıkların bakan yardımcıları ve kurumların üst düzey yöneticilerinden oluşacak. Peki, görevi ne olacak? Genelgedeki ifadeyi aynen okuyorum; ‘ABEK, AB müktesebatına uyumda öncelikli alanları ve yapılacak çalışmaları belirleme, kamu kurum ve kuruluşlarının AB müktesebatına uyum ve uygulamaya ilişkin çalışmalarını yönlendirecektir. Bu çalışmaları, izleme ve değerlendirme, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin AB müktesebatına uyum çalışmaları ve uygulamaları ile ilgili önerilerini inceleme ve değerlendirme görevini ifa edecektir.’ Yani bu kurumun görevi bizi daha hızlı AB’ne uydurmak olacakmış. Hani AB bize düşmandı? Hani bunlar ‘Haçlı’ idi? Bize dost olmadıklarını gösterenlere bu kadar bağlılığımız neden?” diye konuştu.
“ABEK VE AB BAKANLIĞI İPTAL EDİLMELİ”
AK Parti’ye oy veren seçmenlere seslenen Arslan, “Daha önce AB Bakanlığı diye bir bakanlığımız yoktu. Bu bakanlık AK Parti iktidara geldiğinde kuruldu. O zaman dediniz ki, ‘Bunlar göstermelik yapılıyor, dikkat çekmemek için, yoksa AB’ne girmek gibi bir amaçları yok.’ Şimdi bize açık açık yaptırım kararı alan ve oy birliğiyle kınama kararı alan AB’yle eşgüdüm kurulu oluşturuluyor. Ey AK Parti’ye oy veren kardeşlerim, gene bir bildikleri vardır mı diyeceksiniz? Ülkemizdeki sosyal ve kültürel alanlardaki yozlaşmanın en büyük sebebi AB uyum müktesebatında çıkartılan kanun ve yönetmeliklerdir. Biz bunlara asla razı olmadık, olamayız. Ülkemizin menfaati, neslimizin ve geleceğimizin selameti açısından son derece sıkıntılı olacağını düşündüğümüz bu kurul derhal iptal edilmelidir.” şeklinde konuştu.
“KAZANDIK MI YOKSA GERİ ADIM MI ATTIK?”
Barış Pınarı Harekâtında ABD ile yapılan 13 maddelik bir anlaşma sonucunda ateşkes kararı alındığını dile getiren Arslan şöyle konuştu:
“Ateşkesin ikinci maddesinde ‘Ortak çıkaralar temelinde’ diye bir ifade var. Bizim ABD ile hiçbir konuda ortak çıkarımız olamayacağını yine basın vasıtasıyla bildirmiştik. ABD, İsrail’e hizmet etmeyi ve İsrail’in güvenliğini temin etmenin birinci öncelikli görevi olduğunu beyan etmektedir. İsrail’in hedefi ise Büyük İsrail Devleti’ni kurup, dünyayı yönetmek istemektedir. Büyük İsrail Devleti diye hayal ettiği sınırlar içerisinde bizim ülkemizde vardır. ‘Güney sınırına ilişkin meşru güvenlik kaygıları’ dediği yer tam olarak İsrail’in içine katmak istediği bölgenin bir kısmıdır. Hal böyleyken hangi ortak çıkardan söz edilebilir? ABD’nin sözüne asla itibar edilemez, ABD’nin ipiyle kuyuya inilemez. İktidarın bu hususları aklından çıkarmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Sahada da masada da kazandık açıklamalarının doğru olmasını temenni etmekle beraber, durumun ülkemiz açısından geri adım olarak göründüğünü de ifade etmek istiyorum.”
“ÇOCUKLAR KREŞTE DEĞİL ANNE SEVGİSİYLE BÜYÜMELİ”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un sigortalı çalışan ve 0-60 aylık çocuğu olan kadınlara, çocuğunu kreşe göndermesi için 650 TL yardım yapılacağını açıklandığını belirtten Arslan şunları söyledi:
“Bu projenin sahibi kim? Proje sahibi AB’dir. Bir çocuğu en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgidir, şefkattir, merhamettir. Bunları en fazla verebilecek olan ise annedir. Anne sevgisi ve şefkatinden uzak yetişen çocuklar, büyüdüklerinde anne ve babalarını huzurevlerine vermekte hiçbir mahzur görmeyecektir. Ailelerimizi parçalayacak, anne ile çocuğunu birbirinden kopartacak bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Hakikaten anneyi düşünüyorsanız, bu yaş gurubundaki annelerin evde kalıp, sevgi ve şefkatle çocuklarını büyütmeleri için destekte bulunun. 0-60 aylık çocuk sahibi aileye 650 TL yardım yapın. Hem ailelerimizi, hem çocuklarımızı, hem de geleceğimizi destekleyin.”
“KONGRE SP’NİN İŞARET FİŞEĞİ”
3 Kasım 2019 Pazar günü SP’nin 7. olağan kongresinin gerçekleştirileceğini dile getiren Arslan sözlerine şöyle devam etti:
“Allah’ın izniyle 3 Kasım Pazar günü partimizin 7. olağan kongresi yapılacak. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak bu kongre ile biz ümit ediyor ve inanıyoruz ki iktidara yürüyüşümüzün işaret fişeği olacaktır. Hem partimizin hem de ülkemizin geleceğinin sağlam kadrolara teslim edileceği kongremize tüm hemşehrilerimizi şimdiden davet ediyoruz. İnşallah gelecek SP ile gelecek.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi