Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haşhaş fiyatlarında istikrar sağlanacak

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, haşhaş ekiminin Afyonkarahisarlı çiftçiler için önemli olduğunu ve fiyatlarda yaşanabilecek dalgalanmaların çiftçileri kötü etkilememesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından değerlendirme yapan Özkaya, ÇKS kayıt sistemi ve fiyat dalgalanmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Alkoloid Fabrikası’nda haşhaşın değerlendirileceğini kaydetti.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı makamında ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TMO’nun haşhaş politikaları üzerine istişarelerde bulundu.
“FİYAT DALGALANMALARINA
KARŞI ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, haşhaş ekiminin Afyonkarahisarlı çiftçiler için önemli olduğunu ve fiyatlarda yaşanabilecek dalgalanmaların çiftçileri kötü etkilememesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti
“EKİM İÇİN ÇKS’YE KAYIT ŞART”
Türkiye’de 450 dekara haşhaş ekimi yapıldığını ve son yıllarda ekim alanının artarak 680 dekara ulaştığını dile getiren Özkaya, bu nedenle fiyat istikrarının sağlanması açısından Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler tarafından ekim yapılabileceğini ifade etti.
“BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR”
Afyonkarahisar’da bulunan Alkoloid Fabrikası’nda daha fazla haşhaşın değerlendirilebilmesi için de girişimlerde bulunduklarını belirten Milletvekili Özkaya, Bakanlığın konu hakkında ciddi çalışmalarının olduğunu çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması halinde fabrikanın kente sağladığı katkının artacağını sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti