Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Haşhaş poleni ve vişne balı Afyon’un marka potansiyeli olabilir”

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Ar-Ge İnovasyon Bölüm Başkanı Araştırmacı Mustafa Köseoğlu, haşhaş poleni ve vişne balı gibi arı ürünlerinin üretilmesinin Afyonkarahisar açısından marka potansiyeli olabileceğine
dikkat çekti. Köseoğlu, sürdürülebilir arıcılığın sürdürülebilir gelecek anlamına geldiğini dile getirdi

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde müdürlük konferans salonunda arıcılara yönelik “Sürdürülebilir Arıcılık Konferansı” düzenlendi. Konferansa Afyonkarahisar Arıcılar Birliği ve Veteriner Hekimlik ve Halk Sağlığı Derneği’de (VEHADER) destek verdi.
Elliden fazla arıcının katıldığı konferansta Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Ar-Ge İnovasyon Bölüm Başkanı Araştırmacı Mustafa Köseoğlu sunum yaptı. Kösoğlu, organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar’a, Afyonkarahisar Arıcılar Birliği Başkanı Nurettin Karazeybek’e ve Veteriner Hekimlik ve Halk Sağlığı Derneği Başkanı Doç. Dr. Ulaş Acaröz’e teşekkür etti.
“Sürdürülebilir Arıcılık’ın” nasıl olacağını aktaran Köseoğlu, “Arı sağlığı, çevresel etmenler, iklim değişikliği, iyi arıcılık uygulamaları gibi 4 ana başlıkta bilgilendirme yapacağım.” dedi. Üretim ve çeşitliliğin devamlılığı sağlanırken insanlığın yaşamının daimi kılınabilmesi gerektiğine değinen Köseoğlu, “Bu bağlamda sürdürülebilirlik kavramını kendi ihtiyaçlarımızı, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmemiz gerekmektedir. Arıcıların mevcut alt yapısı, bilgisi, bulunduğu bölge koşulları ve genotipi ile üretebileceği en iyi ürünü üretme çabasında olması gereklidir. Ekolojiyi koruyarak, sürdürebilirliği sağlayabiliriz. Milyonlarca yıldır yaşamını sürdüren bal arısının yok olması, artık yaşanamayacak bir dünya ile karşı karşıya kalacağımız anlamına gelir. Bu nedenle sürdürülebilir arıcılık sürdürülebilir gelecek demektir.” ifadelerini kullandı.
Arıcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta yetiştiricilerin sahada karşılaştığı birçok sorun ve konu hakkında bilgi alış verişi yapıldı. Konferansta; Haşhaş poleni ve vişne balı gibi arı ürünlerinin ürünlerin üretilmesinin Afyonkarahisar açısından marka potansiyeli olabileceği vurgulandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti