Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hastalarımız müşteri değil, misafir” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hastalarımız müşteri değil, misafir”

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, hastaları “müşteri” değil, misafir olarak gördüklerini belirtti. Erenoğlu, personelin de bu yönde davranması gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin son derece güzel bir bina olduğunu belirterek “Kaliteyi yükseltmek istiyoruz. Hastanelerin içindeki hizmet eden insanları eğitememişsek sıkıntı yaşarız. Hasta ve hasta yakınlarının yerine kendimizi koyabilmeliyiz. Biz Yüksek Lisans’ı bitirdiğimizde hastayı müşteri olarak bize öğrettiler. Bakanlığımız ise hastamızı müşteri olarak görmüyor. Hastamız, misafirimiz. Biz Türk Milleti olarak misafirperveriz. Misafirimize nasıl davranırsak, hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza da aynı şekilde davranacağız” dedi.
“24 SAAT TELEFONUM AÇIK”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin iyi durumda olduğuna dikkat çeken Erenoğlu, “İyi durumdayız ama yeterli değil. 24 saat telefonumuz açık. Sağlıkla ilgili soracağınız her konuda telefonumuz açık. Yandaki hastanenin altı Kadın Doğum ve Devlet Hastanemizin Acil’i olacak. Her aşamada biz müdahale edeceğiz. Bu binada plan doğruydu ama uygulama yanlıştı. Temizliğin 5 yıldızlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
“TEŞHİSİ KOYDUK, ÇÖZÜMÜ BULDUK”
Bir basın mensubunun “Daha önce hastanede sorun olmadığı belirtiliyordu. Siz ‘sorun var’ deyip, sorunu çözdünüz. Bu nasıl oldu?” diye sorması üzerine Erenoğlu, şu yanıtı verdi:
“Sorun yok demek sorunu halletmiyor. Teşhisi koyacaksınız, çözümü bulacaksınız. Lağım suyu basıyordu hastaneyi, bunu önlemek için çalışma yaptık. Bizim anlayışımıza göre sorunları ve nedenlerini açıklarız. Çözüm odaklı olacağız. Doğru teşhis yaparsak halkımızın güvenini sağlarız. Şeffaf olacağız.”
“ÇALIŞMAYAN GİDER”
Hastane’de faaliyet yürüten taşeron firmalardaki işçilerin, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından tespit edilerek işe alındıkları iddiası da sorulan Erenoğlu, “Çalışmayan, kimin yakını olursa olsun burada duramaz. 3 tutanak tutulur, kimin yakını olursa olsun. Çalışanı sırtımızda taşımaya hazırız. Bu konuda kırmızı çizgimiz var” dedi.
ÖNEMLİ PROJELER VAR
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile ilgili önemli projeleri olduğunu belirten Erenoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. MR sıkıntımız vardı, eğer teknik şartname ve itirazlar halledilirse bölgenin en güzel MR cihazı sağlayacağız. Burada altyapı sıkıntısı vardı, 15 gün önce bu sıkıntı tamamen giderildi. Biz doğruları konuşacağız. Sorunu tespit çözüm yolu aradık. Şimdi daha rahatız. Bu binayı kim yaptıysa ondan Allah razı olsun. Bunu güzel kullanacağız inşallah. Bir takım projelerimiz var, acaba Yanık Merkezi yapabilir miyiz dedik, Yanık Ünitesi açılabileceği belirtildi. Bizim hayalimiz o. Kemoterapi Merkezi’ni 2 hastayla başlattık. Onkolog doktor alırsak, bunu daha da ilerleteceğiz. Kardiyovasküler cerrahiye girmek istiyoruz önümüzdeki yıldan itibaren. Afyonlu vatandaşlarımız başka yere gitmesin istiyoruz.” (Kocatepe)

Muhalefet ayrı, duyarlılık ayrı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Kanser Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Aslan, “Siyasi partilerin yanlışlarını gördüğümüzde söylüyoruz. Milletimize hizmet için bu tür kamu kuruluşlarıyla görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kanser Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.
KANSER HAFTASI ZİYARETİ
Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Kanser Haftası dolayısıyla ziyaret ve istişare etmek için burada bulunuyoruz. Allah bu büyük millete sağlıklar versin. Milletimize hizmet etmek için gayret ediyoruz. Biz siyasette eksik gördüklerimizi iletiyoruz. Eksiklerimizi de söyleme yükümlülüğü var. Kamu adına taleplerimiz olabilir” dedi.
“NİYE GEÇ KALDINIZ?”
Aslan, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu’nu ziyaretinde ilginç bir sitemle de karşılaştı. Erenoğlu, Aslan’a hitaben önce “Niye ziyarette geç kaldınız” diye sordu, ardından da “Olsun, daha gelmeyenler de var” dedi. Aziz Aslan ise “İnsan gönül dostuna sitem edermiş” diyerek espriye espri ile karşılık verdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti