Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hastane’nin ameliyathanesi modern” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hastane’nin ameliyathanesi modern”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, hastanenin ameliyathanesinin modern bir şekilde tasarlandığını belirtti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, hastane hakkında bir yerel gazetede çıkan haberi sert bir dille yalanladı. Arslan, “Gerçek dışı kaleme alınan bu yazı, İlimizin en lüks ve en donanımlı kurumu olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni karalamaktadır” diyerek, Hastane hakkında bilgiler verdi.
Arslan, “Hastanemiz ameliyathanesi oldukça modern, çağın gerekliliklerine göre dizayn edilmiş, Sağlık Bakanlığı talimatlarına göre çalışan bir ameliyathanedir. Hastanemiz sterilizasyon ünitesinde steril edilen malzemelerin, paket içi ve paket dışında sterilizasyonunun gerçekleşip gerçekleşmediğini gösteren indikatör (belirteç) bulunmaktadır. Sterilizasyon işlemi gerçekleştiğinde bu indikatör renk değiştirerek sterilizasyon işleminin gerçekleştiğini göstermektedir. Sterilizasyon işlemi uygulanan her paket numaralandırılarak kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca sterilize edilen malzemeler ameliyathanede hastalara kullanılıncaya kadar farklı güvenlik kontrol aşamalarından geçirilmektedir. Kullanılacak bu sterilize malzemelerin üzerindeki indikatörler hangi hastaya kullanılacaksa o hastanın dosyasına takılmaktadır. Böylece hangi malzemenin hangi tarihte hangi cihazda steril edildiği ve hangi hastaya kullanıldığı her zaman takip edilebilmektedir” dedi. Arslan, Hastane’nin enfeksiyon hızının Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurguladı. (Kocatepe)