Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Hastanenin eksikleri – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Eylül 2011 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisarlılar’ın merakla açılışını beklediği yeni devlet hastanesi binasındaki eksiklikler gündemin ilk sırasına oturdu.
İl Genel Meclisi’nin son toplantısında İGM Çevre ve Sağlık Komisyonu, İGM’ye önerge değerlendirme raporu sundu. İbrahim Çengel, Hilmi Tiril, Muhittin Işık, H. Mete Yıldırım ve Ahmet Benzer imzası ile sunulan rapora göre yeni hastenimizin hali hiç de iç açıcı değil.
“Türkiye’nin 8. akıllı hastanesi”, “5 yıldızlı otel gibi hastane” sloganları ile yapımı devam eden 400+200 Yataklı Bölge Hastanesi’nde İGM Çevre ve Sağlık Komisyonu 17 Temmuz 2011 tarihinde ilk incelemesini yaptı. Yapılan incelemeye göre 12 maddelik eksikler listesi tespit edildi. Bu eksiklerin giderilmesi için gerekli uyarıların yapılmasının ardından 2 ay sonra, 2 Eylül 2011 tarihinde yeniden hastanede incelemede bulunan İGM Çevre ve Sağlık Komisyonu aynı eksiklerin giderilmediğini görünce yeni bir rapor hazırlayarak İGM Genel Kurulu’na sundu.
İyi ki de sundu. Böylelikle halk arasında dilden dile dolaşan, “Hastaneyi su basıyormuş. Bina dökülüyormuş” söylentilerine açıklık geti-rilmiş oldu.
Bu minvaldeki söylentiler kulağımıza geldikçe Kocatepe sayfalarında konuya yer vermiş, yet-kililerin “Sıkıntı yok, eksiklikler tamamlanıyor” şeklindeki sözlerini okurlarımıza yansıtmıştık.
Şimdi anlıyoruz ki, eksiklikler tam manasıyla giderilememiş.Hastanenin yapım işini üslenen müteahhit firmanın ise geçici kabul müracaatını, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanlığı’na gönderdiği belirtiliyor. Bu kapsamda, TOKİ Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan kurul üyeleri tarafından ilk etapta hastanede inceleme yapılarak eksiklikler tespit edilerek, tamamlanması için ek süre verilecek. İçerisinde kullanılacak malzemelerle birlikte, 85 milyon liraya mal olacak olan Bölge Devlet Hastanesi’nde 15 ameliyathane, ayakta tedavi ve acil durumlar için iki acil servis bulunacak. Acil servislerde ayrıca, iki ayrı yoğun bakım ünitesi hizmet verecek. Bölge Hastanesi hizmet vermeye başlandığında, toplam bin 200 sağlık memuru görev yapacak
Projeye ilk başlandığında “En geç 2 yıl içinde tamamlanacağı” sözleri verilen yeni hastane binasının eksikliklerinin İGM’de gündeme getirilmesini sağlayan üyelere teşekkür ediyoruz. İGM üyeleri kamu kaynaklarının kullanımı konusunda hassas davranarak, belirledikleri eksiklikleri insanların bilgisine sunmuşlardır.
İGM’nin bu raporunun takipçisi olmak artık kolay olacaktır. Her ne kadar basın daha önce bu eksikliklere dikkat çekse de seçilmiş insanların, resmi bir kurumun konuyu devlet bürokrasisi içerisinde gündeme getirmesi ayrı bir ciddiyet taşımaktadır.
Bu bilgilendirme sayesinde yeni hastanenin eksiklikleri kısa sürede giderilecek, giderilmezse de ihmali olanlar hakkında gereken yapılacaktır.
“Testi kırılmadan önce” yapılan bu tür uyarılar en önemli görev olarak algılanmalıdır.
Aynı hassasiyetin, tarafsızlığın, tüm kamu yatırımlarında gösterilmesi dileklerimizle yazımızı noktalardan yeni hastane binasındaki eksiklikleri bir kez daha bilgilerinize sunmak istiyoruz:
Eksiklikler arasında; Bodrum katta su basması sonucu nem ve rutubet nedeniyle boya ve sıvaların döküldüğü, taban kalebodurlarda kabarma ve nemlenme olduğu, mutfak ve soğuk hava depoları kapılarının 90 derece açılmadığı, mutfak asma tavanlarının çoğu yerde ekli ve parçalı olması nedeniyle çoğu yerde tekrar elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. İnşaatta; Bodrumda bulunan her iki yönde gelişi bulunan garaj ve mutfak drenaj sisteminin yetersiz olduğu, çevre düzenlemesinin iyi olmaması sonucu yağmur sularının göçükler oluşturduğu, yangın kapılarında hasar oluştuğu, konferans salonunda iç ve dış çökmeler olması sonucu yeniden yapım gerektiği tespitleri bulunuyor. Öte yandan, tüm bina çevresinde ki dış andezit kaplamalarında izalasyon sorunu olduğu, çatılarda bulunan karoların kırık olup yağmur suları giderlerinin yeterli olmadığı, binada bulunan tüm kapı ve pencerenin yeniden elden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Binada, sterilizasyon ünitesi cihazı ve pis su bağlantısı olmadığı, buharlı su yalıtımı için gider düşünülmediği gibi eksiklerin tespit edildiği açıklandı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti