Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hatalı sorular iptal edilmeli” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hatalı sorular iptal edilmeli”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde Coğrafya sorularının hatalı olduğunu belirtti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde yer alan Coğrafya soruları hatalı. Hem de öyle böyle hatalar değil. Sorularda KPSS’ye yıllarca emek harcayan, atanmak için dişinden tırnağından artırarak kurslara giden, meslek aşkı ile yanıp tutuşan öğretmenlerin heveslerini kıracak, umutlarını yok edecek, hakkını gasp edecek türden hatalar yapıldı” dedi.
Şenol, şöyle devam etti:
“Şöyle ki; sınava giren coğrafya öğretmenleri bazı soruların hatalı olduğunu gördü. Yapılan incelemede Türk Coğrafya Kurumu; 2, 7, 24 ve 33 numaralı sorulara itiraz etti. Bunun akabinde yapılan bir incelemede daha 8 soruda hata saptandı. ÖSYM Başkanlığı’na yazı yazılarak, yanlış soruların olduğu belirtildi; görüş ve öneriler sıralandı.Buna göre; 2, 6, 7, 10, 18, 24, 25, 33 numaralı sorularda hata var. Soruların gerek içeriği, gerekse imla ve ifadesinin son derece kısır olduğu; yanlış soruların bulunduğu, coğrafyanın asıl amacına yönelik soruların çok az sayıda olduğu; ülkemizin coğrafi özelliklerini belirten sorulara gereken önemin verilmediği iddia edilmektedir. Konuyla ilgili sendikamıza da çok sayıda şikâyet ulaşmıştır.Öğretmenlerin alan bilgisini ölçmeye yönelik uygulanan bu testi sadece bir kişi mi hazırlamıştır? Hazırlanan sorular komisyon tarafından incelenmemiş midir? Sınav ve yerleştirme inceleme masrafları karşılığı olarak 5 TL, sınav sonuç belgesi için 10 TL, sınav sorularına itirazda incelenmesi istenen her soru için 20 TL, soru kitapçığını görmek ve cevap kâğıdının incelenmesi için 50 TL ödenmesini isteyen, soruları yayımlamaktan imtina eden ÖSYM, bakalım söz konusu hatalı sorular olunca nasıl bir tutum sergileyecektir?” (Kocatepe Haber Merkezi)