Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hava kirliliğinde yine üst sıralardayız

Bu haberin fotoğrafı yok
Hava kirliliğinde yine üst sıralardayız

Türkiye’de en yüksek kükürtdioksit ortalamasının Hakkari’de, partiküler madde ortalamasının ise Iğdır’da olduğu belirlendi. Afyonkarahisar’da ise Kısa Vadeli Sınır, 10 günden fazla aşıldı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Kasım 2010 yılına ait Hava Kalitesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Kasım ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezlerinin sırasıyla Hakkari, Bitlis, Tekirdağ, Muğla ve Burdur olduğu belirlendi. Aynı dönemde partiküler madde (PM10)(1) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Iğdır, Batman, Çorum, Osmaniye ve Muş oldu.
2010 yılı Kasım ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen SO2 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği Hakkari’de aşıldığı tespit edildi. Aynı dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşılmış olduğu belirlenirken, KVS Değerinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Çorum, K.Maraş (Elbistan), Muş, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce oldu. İlk Seviye Uyarı Eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il merkezleri ise Çorum, Batman ve Iğdır olduğu belirlendi.