Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hava tahminlerinde yeni dönem – Kocatepe Gazetesi

Meteorolojinin toplumsal hayatın her
Hava tahminlerinde yeni dönem

Meteorolojinin toplumsal hayatın her alanına girdiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Fakat beklenilen meteorolojik olayların tahmininin geniş yelpazede verilmesi toplumda yanlış anlaşılmalara sebep olacağı ve günlük yaşam planlamasında problemler oluşturabileceği öngörülmektedir. Tahmin edilen meteorolojik olayları, her il için saatlik olarak yapmak ve daha özellikli hale getirmek ise bu problemleri en alt seviyeye çekeceği açıktır” dedi.
HER İL İÇİN AYRI UYGULAMA
Bu çerçevede MGM’nin her il için saatlik tahmin uygulamasına geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu uygulama ile vatandaşlarımız günlük işlerini planlarken zamanı daha iyi kullanarak meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önüne geçebilecek” diye konuştu.
MGM tarafından 3’er saatlik ve günlük tahminlerle sıcaklıkların ve beklenen hava olaylarının vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu “Ayrıca can ve mal kayıplarını en aza indirmek gayesi ile hazırladığımız uyarıları ve değerlendirmeleri web sitesi, mobil uygulamaları, sosyal medya, Meteorolojinin Sesi Radyosu, televizyon, gazeteler vasıtasıyla vatandaşlarımız ve ilgili kullanıcılarla paylaşıyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplumsal farkındalığı artırmak ve vatandaşların uyarılara en yüksek seviyede ulaşmasını sağlamak maksadıyla Türkiye çapında yaklaşık 46 bin 500 muhtara SMS gönderme uygulamasına da geçildiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti