Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havalar düzelince asfalt seferberliği başlayacak — Emniyet binası Pazar yeri olacak

Havalar düzelince asfalt seferberliği başlayacak — Emniyet binası Pazar yeri olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çalışma programlarında yer alan bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın caddesi üzerinde bulunan eski Bağ-Kur binasının yıkımı için ihaleye çıkmak üzere olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Burası yıkıldıktan sonra teknolojik özellikleri bulanan katlı otopark olarak yeniden inşa edilecek, Şehir merkezindeki otopark sıkıntısına imkanlar dahilinde çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Hava şartlarının uygun hale gelmesinin ardından şehir merkezinde asfalt seferberliğinin başlatılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçtiğimiz günlerde tüm yatırımcı kurumların temsilcilerinin bulunduğu bir koordinasyon toplantısı düzenledik. Bu toplantıda yollarda kazı yapmayı gerektiren çalışmalar masaya yatırımdı. Asfalt çalışmalarımız başlamadan önce hangi kurum yollarda kazı çalışması yapmak istiyorsa bu çalışmasını yapacak. Sonra biz asfaltımızı atacağız. Asfalt atıldıktan sonra yolların kazılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Mecidiye Mahallesi’ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binasının yakında boşalacağını, Emniyet Müdürlüğü’nün Erkmen yolundaki yeni yerleşkesine taşınacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan boşaltılacak olan Emniyet Müdürlüğü binası için söz aldık. Şu anda kendisine yer arayan 2 kamu kurumumuz var. Göç İdaresi Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü’müze bina lazım. Mecidiye’deki Emniyet boşaltılınca bir bölümüne Göç İdaresi Başkanlığı, bir bölümüne de İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü taşınacak. Kalan bölümde ise Mecidiye Semt Pazarı’nın kurulması için düzenleme yapacağız” dedi.

İletişim Başkanlığı’nın halen hizmet verdiği 2. Vakıf İşhanı’nın da CİB’in taşınmasından sonra boşalmış olacağını ve burada da yıkım çalışmasına başlayacaklarını belirten Başkan Zeybek, “Kent Meydanımızın yanındaki bu alanda Millet Kütüphanemizi inşa edeceğiz” dedi.

Ramazan ayı için Afyonkarahisar Belediyesi olarak hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Malumunuz olduğu üzere Ramazan ayında toplu iftar yemeklerimiz olmayacak. Ancak arzu eden her vatandaşımızın evine sıcak yemek servisi gerçekleştireceğiz. Gıda paketlerimizin ve alış-veriş çeklerimizin dağıtımını yapacağız. Ramazan ayında gönüllere dokunmaya devam edeceğiz. Ayrıca sosyal etkinliklerimiz de olacak. Mehter Takımımız, küçük mehterlerimizle birlikte şehir merkezinde gösteriler sunacak. Şimdiden çekimleri tamamlanan konserlerimizi Belediyemizin sosyal medya hesaplarından yayınlayacağız. Özellikle çocuklarımıza yönelik aktiviteler düzenleyeceğiz, yarışmalarla çocuklarımıza hediyeler dağıtacağız” dedi.