Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayaller yüzde 11, hayatlar yüzde 1”

“Hayaller yüzde 11, hayatlar yüzde 1”
“Hayaller yüzde 11, hayatlar yüzde 1”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şuhut’un köylerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Seçildiği ilk günden itibaren “Makam koltuklarını değil, ayakkabıları eskiteceğiz” sözünün gereğini yerine getiren, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışma günleri dışındaki tüm zamanında, Afyonkarahisar’ı karış karış gezerek vatandaşın ulaştığı değil vatandaşa ulaşan bir milletvekili olan Burcu Köksal, Kayabelen, Balçıkhisar ve Atlıhisar köylerini ziyaret etti.
ÜLKEDE AÇLIK VE YOKSULLUK VAR
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarının yüzde 11 olarak açıklanmasının gerçek bir veriyi yansıtmadığını söyleyen Köksal, “Ülkede açlık var, yoksulluk var. Asgari ücrete 50 lira mı, 100 lira mı zam yapılacağı tartışılıyor. Ama büyüme hızı yüzde 11, öyle mi? O zaman dağıtın vatandaşa bu büyümenin nimetlerini, verin işçiye, emekçiye, emekliye, memura yüzde 25-30 zam. O zaman biz de diyelim ki ‘Evet. Ülke büyüyor, halk bu büyümeden yararlanıyor.’ Ama gerçek böyle değil” dedi.
VERİLER, KÜÇÜLMENİN HABERCİSİ
Köksal, “Gençlerin arasında yayılan bir karşılaştırma var: Hayaller, hayatlar… Türkiye’nin büyüme hızı rakamları da böyle. Hayaller yüzde 11, hayatlar yüzde 1. Büyüyen bir ekonomide toplumun her kesimi aynı anda sıkıntı çekmez, Türkiye’de işveren, vergi yükünün altında eziliyor; emekçi ve işçi hak ettiğinin altında maaşla sürünüyor; memur, daha önce de dediğim gibi kendini AKP’ye borçlu hissedip az maaşa sessiz kalıyor. Çiftçi ürettiğini gerçek fiyatına satamıyor; gıdanın hemen her sektöründe oluşan ya da oluşturulan tekeller, üreticiyi sömürüyor. Üretici, ‘Aman elimde kalmasın’ telaşı ile tekelleşen firmalara ürünlerini oldukça ucuza satıyor. Bütün bunlar, büyümenin değil; ekonomik küçülmenin habercisidir” ifadelerini kullandı.
YANLIŞ KADASTRO UYGULAMASI
Köksal, Şuhut’un Atlıhisar Köyü’nde vatandaşın yanlış yapılan kadastro ölçümünden ve yetkililerin ilgisizliğinden rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.