Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

HAYATA HOŞGELDİN / Afyonkarahisar Müftülüğü

“Hoş geldin yavrucuğum.
Bir nefes gibi, bir rüya gibi, bir hayal gibi bir dua gibi geldin…
Hoş geldin…”
Dünyaya bakmaya daha alışamamış gözler, buruşuk parmaklar…Annesinin kokusunu doyasıya içine çekmek isteyen bakışlar…Ve bebeğin kokusunu cennet kokusu sayan anneler…İşte sevginin hiç konuşmadan anlaşan dili budur.
Bebek ağlayarak doğar. Ağlamak bebeklerin konuştuğu ilk dildir. Ağladığında yanı başında ister anneciğini. Annesi bir an gözden kaybolsa korkar, kaygılanır, yalnızlık hisseder ve yeniden ağlamaya başlar. Annesine ne kadar yakın olursa kendini o kadar emniyette hisseder. Minik yavrunun, aradığı ilk duygu güven duygusudur. Bu güven duygusunu kendisinin bakımını yapan, emziren, ilgilenen ve sevgi gösteren kişide bulur. Onun için 0-2 yaş süt emme zamanıdır. Ve bu sayede güvenli bağlanma sağlanır.
Dünyada hiçbir canlının yavrusu, dünyaya yeni gelen bir bebek kadar bakıma ve korumaya muhtaç değildir. Kur’an’ da “Allah sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmeyen kimseler olarak çıkarmıştır.” (Nahl, 16/28) buyrulur. Annenin sesi, kokusu, bakışları bebekle arasındaki bağlardır. Anne-Baba sen ben tartışmasına girmeden biz olma bilinciyle bebeği kucaklama ve o bağı kurma vaktidir. Bu bağ ne kadar güçlü olursa ruhsal hayatı ve özgüven duygusu o kadar sağlam olacaktır.
Bu bağın zedelenmesi ise sağlıklı bir insan yetişmesine engel olabilir. Peygamberimiz bizi şöyle uyarır: “Anne ile evladının arasını ayıranın, Allah da kıyamet günü sevdikleriyle arasını ayırır.” (Tirmizî,Buyü’, 52)
Çocuk nimettir, çünkü geleceğimiz, umudumuz, heyecanımız, göz bebeğimizdir. Çocuk emanettir, çünkü bize değil, Allah’a ait bir candır.
Yaratanın “Rabbim! Bana katından temiz bir nesil ihsan et. Şüphesiz, sen duayı hakkıyla işitensin.” (Ali İmrân, 3/38) diye edilen dualara verdiği cevaptır çocuk
Büyüklerimiz ne güzel ifade etmişler; “Candan öte bir can varmış, onun adı da evlatmış.”
Eşsiz nimetleri arasından en sevimlisini bize ihsan eden Rabbimize hamd olsun.
Alıntı: Diyanet İşleri Başkanlığı “Hayata Merhaba”
kitabı ve Diyanet Aile Dergisi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER