Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’ın sosyal yaşamına taze kan

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği Başkanı Av. Nilgün Seçen yeni bir dernek olarak yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesle sanatsal, kültürel aktivitelerde bulunup şehrin sosyo-kültürel hayatına katkı vermek istediklerini söyledi

 

Yeni kurulan bir dernek olan Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği Başkanı Av. Nilgün Seçen, derneği ve hedeflerini Kocatepe Gazetesi muhabirine verdiği röportajda anlattı.
Burcu Aydın: Öncelikle yeni kurulmuş bir dernek olan Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği kuruluşu hayırlı olmasını diliyoruz. Dernek ne zaman kuruldu?
Nilgün Seçen: Çok teşekkür ederim. Ocak ayında kurulan derneğimizin genel kurul toplantısı bir ay önce yapıldı. Arkadaşlarımın isteği üzerine 7 kişilik Yönetim Kurulunun Derneğin Başkanlığına ben seçildim. Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneğinin klasik derneklerden farklı olsun istedik. Sadece belli bir konu üzerinde değil hayatın her alanında hizmet edebilmesini istedik. Derneğimizde hiçbir şeklide belli bir yaş sınırlaması, meslek sınırlaması ve kadın erkek ayrımı sözkonusu değildir. Hayatın her alanına dokunup insanların gönüllerine, beyinlerine hitap etmek istiyoruz. Dolayısıyla insanı ilgilendiren hemen her konuda güzellikleri yakalayıp hep birlikte güzel faaliyetler yapalım istiyoruz.
Burcu Aydın: Dernek üyesi olup dernek aktivitelerine katılmak için temel prensibiniz nedir?
Nilgün Seçen: İnsan sevgisi dolu olup kültüre, sanata ve insanlığa hizmet etmeyi şiar edinen insanlarla bir araya geldik. Temel prensibimiz samimi insan sevgisidir. Güzel bir sinerji yakaladık. İnşallah umut ediyorum ki yaptığımız hizmetlerle de takdir toplayabiliriz. İyi olan güzel olan ne varsa onun yanında olmak istiyoruz.
Burcu Aydın: Peki ilk etapta belli başlı öncelikleriniz olacak mı?
Nilgün Seçen: Geleceğe yönelik yapmak istediğimiz şeyler var. Herşeyden önce derneğimiz bir tabela derneği olsun istemiyoruz. Dolu dolu her gün sosyal yaşama dair güzelliklerin yakalanabilmesi için faaliyetlerin yapılabileceği bir alan olsun istiyoruz. Diyelim ki bir gün koro çalışmalarımız varsa ertesi gün halk müziği, ertesi gün tiyatro etkinliğimiz olsun, bir başka gün şiir söyleşi etkinliklerimiz olsun niyetindeyiz. El emeği, göz nuru yetenekleri geliştirmeye yönelik faaliyetlerimiz olsun. Bir başka gün aşçılarımızla bir araya gelip güzel şeyler üretelim istiyoruz. Alan ve konu sınırlaması da yapmadık. İnsanı ilgilendiren her şey eğitimde, sporda dâhil olmak üzere hemen her konu ile ilgilenmek istiyoruz. Karınca kararınca yapabileceğimiz ne varsa emeğimizi yüreğimizi ortaya koymak istiyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı