Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayır diyenlerin hepsi mi terörist?”

Cumhuriyet Halk Partisi İl
"Hayır diyenlerin hepsi mi terörist?"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, “İktidar partisi kimseyi ötekileştirmediğini, baskı uygulanmadığını iddia ediyor. Evetçiler de, hayırcılar da bizim vatandaşımız diyor. Ancak Cumhurbaşkanı ‘Dolarını bozdurmayan teröristtir’, Başbakan ‘Evet demeyen teröristtir’, ‘Değişime direnenler yok olacak’ diyor. Yani illa sizin gibi düşüneceğiz. Siz ne derseniz ona uyacağız. Öyle mi? Hayır diyenleri ne yapacaksınız? Yoksa dünkü KHK’da yaptığınız gibi hapise mi atacaksınız?” diye sondu.
TÜM KESİMLERDEN
“HAYIR” DİYEN VAR
Demirkırkan, bölücü terör örgütü ile ‘hayır’ diyenlerin yanyana gösterilmesinin doğru olmadığını kaydederek “PKK hayır diyor, FETÖ Hayır diyor, biz bu yüzden Evet diyoruz. Paketi savunma mantığı bu. Siz hiçbir neden göstermeden, sadece onlar hayır dediği için, biz evet diyoruz diyorsunuz, bizim hayır demek için bir sürü sebebimiz var. Oslo’da, Dolmabahçe’de teröristlerle masaya oturanlar, Habur rezaletini yaşatanlar, İmralı’ya gemi seferleri düzenlen, Nevruz’da Bölücübaşı’nın mesajlarını okutanlar, ne istediniz de vermedik diyenler, Valilere hendeklere dokunmayın emri verenler, Hayır diyenleri terörist ilan ediyor.
PKK hayır diyor, Saadet Partisi de hayır diyor, BBP de hayır diyor, Demokrat Parti de hayır diyor, Vatan Partisi de hayır diyor, Kamu Sen, KESK, DİSK, Birleşik Kamu İş de hayır diyor, Türkiye Barolar Birliği hayır diyor, Ülkücü Camia hayır diyor, daha sayamadığımı niceleri… Bunların hepsi de Terörist mi? Ülkenin tek adam tarafından yönetilmesine hayır. Bu tek adam Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de, Gültekin Uysal da, Mustafa Destici de olsa hayır” ifadelerini kullandı.
HER GECENİN
BİR SABAHI VARDIR
Kanun Hükmünde Kararnameler ile “Hayır”cıların tasfiyesinin başladığını öne süren Demirkırkan, “OHAL KHK’sine dayanılarak Üniversitelerdeki akademisyenlerin, Hayır diyen profesörlerin, muhalif olan herkesin görevlerine son verildi. Prof Dr. İbrahim Kabaoğlu Mülkiye’den atıldı. Her gecenin bir sabahı vardır. CHP iktidarında ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim adamları, aydınlık yüzleri siyasete göre değil liyakata göre değer görecek, el üstünde tutulacak. Bu referandum öncesi halkımızın kendisine ve AKP’lilere şu soruları sorması lazım: AKP 15 yıldan beri iktidarda. Bugüne kadar istediği hangi kanunu çıkartamadı? Tüm bakanlar kendisine ait istediği hangi kararı çıkartamadı, uygulayamadı? Referandum ile ilgili konuşulacak o kadar çok şey var ki. Bu halkımızın önünde konunun taraflarının katılımıyla yapılmalı. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, arzu ettikleri televizyon kanalında, siyasi parti il başkanları olarak bir araya gelelim, birlikte medeni bir şekilde tartışalım. Son kararı vatandaşımız versin” dedi.
HALKIMIZ RÜŞVETLERE
 PRİM VERMEZ
Ekonomik verilerin de iyi yönde olmadığını hatırlatan Demirkırkan, şöyle devam etti:
“İktidar ve sayın Cumhurbaşkanı serbest piyasa ekonomisinin emir komuta zinciriyle işlemediğini bir türlü öğrenemedi. Yıllardan beri ‘faiz indirin’ diyor, dinleyen yok, ‘dövizinizi bozdurun derslerini verelim’ diyor dolar bir türlü düşmüyor. Dün Cumhurbaşkanı tıpkı 2010’da ve 2016’da aynı salonda verdiği emirler gibi artan işsizliği azaltmak için TOBB üyelerine  ‘Hepiniz birer kişi çalıştırsanız işsizlik sorunu çözülür’ diyerek emir verdi. Benim daha pratik bir önerim var. Patronlardan bize fayda yok. Atamayı bekleyen yüzbinlerce öğretmen, üniversite mezununun atamasına başlayın. Ülkedeki krizi önlemeye çalışan zekice bir adımla beyaz eşya, kotra, yat ve gemilerin mazot ücretlerini de içeren ÖTV indirimini başlattı. Yalnız bu indirim kısa süreli olacak. Nisan sonuna kadar 3 aylık bir indirim. Nisanda ne var. Referandum. Referanduma kadar indirim. Sonra yeniden fazlasıyla bindirirler. CHP olarak seçim rüşvetlerine karşıyız. Halkımızın bu tür aleni ve çok açık rüşvetlerle kandırılamayacağını biliyoruz. CHP milletvekillerimiz halkın yararını düşünerek Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş vasıtasıyla, hükümetin  Nisan ayı sonuna kadar yüzde sıfır olarak belirlediği ÖTV indiriminin  2017 yılı boyunca sürmesi için kanun teklifi verdi.” >> Murat ARISOY’un Haberi