Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayırseverler Gazze’ye yardım için buluştu

İHH İnsani Yardım Vakfı
Hayırseverler Gazze’ye yardım için buluştu

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Gazze Yararına Kahvaltı” programı dün sabah Öğretmenevi’nde bay ve bayanlara iki ayrı salonda gerçekleştirildi.
“GAZZE SEMBOL DİRENİŞ DEĞİL”
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz’ın konuşması öncesi İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk katılımcılara hitap etti. Afyon İHH olarak il genelinde birçok programa imza attıklarını belirten Ertürk, bunlardan bir tanesinin de “Gazze Yararına” düzenlenen kahvaltı programı olduğunu kaydetti. Ertürk, “Gazze yararına düzenlediğimiz programa katılan herkese teşekkür ediyoruz. Rabbimiz yaptığımız ve yapacağımız bütün hayırları kabul eylesin inşallah. Gazze kanayan yarımız. Gazze ile Mescid-i Aksa arasında ki mesafe 75 kilometredir. Aslında bu Gazze’ye yapılan ambargo, atılan her bomba Mescid-i Aksa’ya atılıyor. Kudüs’e Beytül Makdis’e atılan bomba. Bu anlamda Gazze sadece bir sembol direniş değil, bizim için önemli olan üç Mescid’den birisi olan Mescid-i Aksa’nın savunması için de önemli bir mescittir. Bu konuda Vakfımızın Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz bilgilendirmek üzere sağ olsun davetimizi kırmayıp, yoğun programlarına rağmen ilimize geldi.” dedi.
“140’TAN FAZLA ÜLKEDE FAALİYET”
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, vakfın 26 yıldır Bosna Hersek’te başlayan savaşla beraber dünyanın birçok noktasına ulaştığını söyledi. İHH’nın Anadolu insanının, hayırseverlerin yardımlarını, dualarını buradan oralara taşıdığını vurgulayan Yılmaz, “Allah’ın inayetiyle desteğiyle dünya üzerinde 140’tan fazla ülkede İHH Vakfımız çalışmalar yapıyor. Kimi coğrafyalarda sadece 10 dakikalık ameliyatı olacak parası, doktoru, hastanesi olmadığı için hayatının tamamını katarakt hastalığı ile karanlıklar içerisinde geçiren Afrikalı kardeşlerimiz, bazı coğrafyalarda okulu ve hastanesi, kliniği, yetimhanesi olmayan coğrafyalarda faaliyetlerimiz var.” diye konuştu.
PROGRAMA GENİŞ
KATILIM GÖZLENDİ
Kahvaltı programına; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve İHH Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İHH gönüllüleri katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti