Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayvan ithalatı doğru değil” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl
"Hayvan ithalatı doğru değil"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Karagöz, Türkiye’de yine yurtdışından hayvan getirilmesinin gündemde olduğunu hatırlatarak “Dışarıdan et alınmasının yerli üreticiye zarar verdiği, bilinen bir olay. Dışarıdan et almaktan ise dışarıya ödenecek etin parasının yerel üreticilere verilmesi, hem üreticiler açısından fayda sağlayacaktır, hem de hayvanların daha iyi bakılmasına vesile olacaktır. Dışarıdan etin alınmasına, canlı hayvan getirilmesine ben karşıyım. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.
MEVCUT HAYVANLAR
ISLAH EDİLMELİ
Türkiye’de hayvan sayısının artmasının çeşitli yöntemleri olduğunu belirten Karagöz, “Bir ülkede hayvansal üretimi artırmanın yolu, ya hayvan sayısını artırmak ya da mevcut hayvanların ıslah edilerek daha yüksek ve kaliteli ürün veren ırklar haline getirmekten geçer. Birinci yöntemin ekonomik olarak sürdürülebilirliği yoktur. İkinci yol ise orta vadeli baktığımızda, ülkemizde uygulanması gereken bir yoldur” diye konuştu.
“UÇ NOKTALAR KARŞI KARŞIYA GETİRMEK YANLIŞ”
Karagöz, “İmamlara resmi nikah yetkisi” ile ilgili tartışmalar hakkında da şu yorumu yaptı:
“Uç noktaları karşı karşıya getirmemek adına imamlara, müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin doğru olmadığını söylemiştik. Genel Merkezimiz de biz de aynı şekilde düşündük. Devletin resmi kurumları bu nikahı kıymalı, imamlar ya da müftüler değil. Oturmuş düzeni bozup ortalığı germemek lazım. Resmi nikah, şimdi nasıl devam ediyorsa, öyle devam etmesi lazım. Resmi nikahın yanında dini nikah yapılması bizim dinimizin gereğidir. İmam nikahına karşı değiliz, nikahın resmiyetinin mütfülüğe verilmesine karşıyız.” >> Murat ARISOY’un Haberi