Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan pazarları açıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Hayvan pazarları açıldı

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, şap hastalığı nedeni ile 40 gündür kapalı olan hayvan pazarların açıldığını ve hastalıkla ilgili çalışmaların 6 noktada devam ettiğini bildirdi

Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, şap hastalığının insanlara bulaşmayan sadece hayvanlarda verim düşüklüğüne neden olan bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirterek, “Şap hastalığı ile ilgili ülke genelinde maalesef bu sene bir sıkıntı yaşadık. Afyonkarahisar’da da bu yaşanan sıkıntı nedeniyle 13 Eylül itibariyle hayvan pazarlarımızı kapatmıştık. Yaklaşık 35-40 gün kapalı kaldı” dedi.
Hayvan pazarlarının kapatıldığı dönemde 17 ilçede 30 noktada hastalık olduğunu hatırlatan Erdurmuş, “Şimdi ise 6 noktada hastalık bulunmakta. Onlar da sönme aşamasında. Bu bizim için sevindirici bir gelişme” şeklinde konuştu. Hayvan pazarlarının bulunduğu yerlerde gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Erdurmuş, “Pazarlardaki görevli arkadaşlar hayvanların sağlıklı olup olmadığı yönünde rapor veriyor. Kurban Bayramı için de daha fazla tedbirler alınmış durumda. Bu tür konularda sıkıntısı olan vatandaşlar bize çok rahat bir şekilde ulaşabilirler” diye konuştu.