Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvancılık için büyük kamulaştırma – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs
Hayvancılık için büyük kamulaştırma

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantı bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle başladı.
GELİR GİDERDEN EKSİK
Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında 29 madde görüşülerek karara bağlandı. 2017 yılı kesin hesabı meclis üyeleri isim isim okunarak oylandı. Kesin hesap oybirliği ile kabul edildi. Belediye giderinin geçen yıl 277 milyon TL olduğu öğrenilirken gelirin ise 270 milyon TL gelir olduğu kaydedildi.
FEDAKÂR MECLİS’E VEDA ETTİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Halk Bankası’nda bulunan vadeli hesabında ki 4 milyon 750 bin liranın karşılık gösterilerek banka teminat mektubu alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi. 9 yıl boyunca Belediye Meclis üyeliği görevini yürüten Rasime Kıpırtı Fedakâr, 24 Haziran Genel Seçimlerine Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Fedakâr, istifasının ardından katıldığı meclis toplantısında Belediye Meclis üyeleriyle vedalaşarak helallik istedi. Çatısı altında bulunmaktan onur duyduğu Belediye Meclisi’ne hizmet etmekten hiç yorulmadığını söyleyen Fedakâr, “Meclis üyeleri olarak birlikte pek çok işe imza attık. 27. Dönem Milletvekili seçimleri için 24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere milletvekili aday adayı olmak üzere görevimden istifa ettim. Benim Meclis Üyeleri üzerinde bir hakkım varsa helal ediyorum. Sizlerin de hakkınız varsa lütfen helal ediniz. Allah bundan sonra da birlikte çalışmayı nasip eylesin” dedi. Fedakâr’ın Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesi sonucu boşalan Plan Bütçe Komisyon üyeliğine kalan süreyi tamamlamak üzere oy birliği ile Mahmut Karcı seçildi.
65 AKADEMİSYEN YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
Afyonkarahisar Belediyesi ve Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (Yerel Sen) arasında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimlerin Gelecek Projeksiyonu” projesi kapsamında, 11-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan çalıştayla ilgili ortak işbirliği protokolü yapılabilmesi için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a protokol imzalama yetkisi oybirliği ile verildi. Çoban, Afyonkarahisar olarak çeşitli üniversitelerden gelecek olan akademisyenlerle birlikte “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimlerin Rolü” ile ilgili bir çalıştay yapacaklarını, KDV dâhil 35 bin TL giderin olacağını, çalıştaya yaklaşık 65 akademisyenin katılacağını açıkladı.
TOPTANCI HALİNDE İŞYERİ KİRALANACAK
Mülkiyeti Belediye’ye ait, Akçin Mahallesi, 333 ada, 1 parsel üzerinde Toptancı Halinde bulunan Z-10 numaralı bağımsız bölüm işyeri vasıflı gayrimenkulün 10 yıl süreyle kiralanması için Encümen yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
AKÇİN’E HAYVANCILIK ALANI
Mülkiyeti maliye hazinesine ait, Akçin Mahallesi, 1449 parsel numaralı 291.875,38 metrekare yüzölçümlü ham toprak niteliğindeki taşınmazın satın alma yöntemiyle kamulaştırılması, kamulaştırma bedel ve şartlarının belirlenmesi hususunda Encümen’e yetki verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2. Sanayi Sitesi arkasından katı atık depolarına varmadan sağ veya sol taraftaki arsayı istimlâk yoluyla Hazine’den satın alınacağını söyledi. Çoban, Akçin bölgesinde hayvancılıkla ilgili besihane ve tesislerin bu alana aktarılması yönünde bir proje düşünüldüğünü kaydetti.
BETON YOL DENENECEK
Burhanettin Çoban, katı atık düzenli depolama alanına giden 7 kilometrelik yolun ilk defa silindirle sıkıştırılmış beton yol yaptırıldığını söyledi. İhalesi yapılan yol çalışmasının yolun sıkışmış haliyle 15 santimetre net kalınlıkta olacağını söyleyen Çoban, böylelikle beton yolun deneneceğini ifade etti. Burhanettin Çoban, beton fiyatlarının yüksek olduğunu, çimentonun da fiyat olarak arttığını belirterek 7 kilometrelik yolun 6 metre genişlikte olduğunu, ihalenin yapıldığını söyledi.
OSB’NİN BÜYÜME
 İŞLEMLERİ YÜRÜTÜLÜYOR
İmar planlarında OSB alanında kalan ve inkişaf (gelişme) sahası olarak düşünülen, Çetinkaya Mahallesi, 654 ada, 1,22, 341 parsel numaralı gayrimenkullerin satın alma şart ve muhammen bedellerinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, bu alanda Belediye kamulaştırma yaparken, OSB’nin Beyyazı beldesine doğru büyüme işlemlerinin OSB adına Emlak İstimlâk Müdürlüğü’nce takip edildiğini, gerekli ödemeyi OSB’nin yapacağını belirtti. Afyonkarahisar Belediyesi ile Türkiye Motosiklet Federasyonu arasında işbirliği protokolü yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Öte yandan 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Motokross Şampiyonası ikinci ayak yarışlarının organizasyon bedeli, canlı yayın ve giderlerinin karışlanması için toplam 20 bin lira ödenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ 10 YAŞINDA
Kardeş kent Hamm Belediyesinin daveti üzerine “Kardeş Şehir İlişkilerinin 10. Yıl” etkinlikleri kapsamında ön hazırlık görüşmeleri bulunmak üzere 11-14 Mayıs tarihleri arasında Çevre Hizmetleri Birliğinde görevli Feyzullah Yılmaz ve Belediye Halk Oyunları Eğitmeni Yaşar Yasin Tugan Almanya’nın Hamm kentine görevli olarak gidecekler. Teklif oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, “Geçen yıl hatırlanacağı üzere Almanya’dan konuklar Afyonkarahisar’a gelmiş. Alman çocukları bizim oyunlarımızı oynamıştı. Hamm’a gidecek olan arkadaşlarımız orada kendi oyunlarımızı sergilerken onlarında danslarını öğrenecekler. Bu konunun ön görüşmesi yapılacak” dedi.
YÜNTAŞ A.Ş’NİN
SERMAYESİ ARTTIRILDI
Afyonkarahisar Belediyesi’nin tamamına ortak olduğu Yüntaş A.Ş sermayesinin 16 milyon TL’den 23 milyon 223 bin 445 TL’ye çıkartılarak, 7 milyon 223 bin 445 TL sermaye artırımına karar verildi. Yüntaş A.Ş’nin yeni yatırımlar yaptığını söyleyen Çoban, “Yüntaş A.Ş yeni yatırımlar yapıyor. Özellikle bu otobüs ihalesinden dolayı sermaye artırımına ihtiyacı var.  Genel kurul kararıyla 7 milyon 223 bin 445 TL sermaye artırımı gerçekleştirildi. Belediyemiz rüçhan hakkını kullanmak istiyor ve hisselerin devamından yanadır” diye konuştu.
40 SIFIR OTOBÜSLE
TOPLU TAŞIMA HİZMETİ
Yüntaş A.Ş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, 2009 yılında Yüntaş A.Ş sermayesinin 50 bin TL olduğunu şu anda durumun 23 milyon TL dolaylarında olduğunu, 36+4 şeklindeki 40 otobüslük ihale için de 14 milyon 157 bin lira para harcanacağını kaydetti. İhalenin önceki gün yapıldığını belirten Sarlık, 5 günlük bekleme süresinden sonra araçların belirlenen firmadan alınacağını sözlerine ekledi. Bu kapsamda 36 tane sekiz metrelik, dört tane de 12 metrelik sıfır otobüs alınacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yüntaş A.Ş’de 50 bin TL’lik sermayeden 23 milyon TL’lik sermayeye çıkıldığını söyledi. Çoban, eski benzinliğinin komple yenilendiğini, Gazlıgöl Tesislerinin tamamının yenilendiğini şirketin yeni modern bir bina sahibi olduğunu vurguladı.
KOCATEPE MEZARLIĞINDA SON YERLER
Belediye’ye ait Kocatepe Mezarlığı’nda tespit edilen boş mezar yerlerinin tahsis bedel ve şartlarının belirlenmesi hakkındaki teklif te Meclis toplantısında görüşüldü. Komisyonca bedel 6 bin TL ile 7 bin TL olarak belirlendi. Burhanettin Çoban, Belediye olarak ilk defa Kocatepe Mezarlığı’nda yapılmış mezar yeri hazırladıklarını kaydetti. Çoban, 386 göz yer yapıldığını, vefat halinde cenazenin defin edilebilecek şekilde kabirlerin hazır olduğunu belirterek, “Beş yüz kabir yerinden sonra Kocatepe Mezarlığı’nda bir yer bulmak artık çok, çok, çok zor hale geliyor. Son mezarlıklar diyebiliriz. Yapılı olanların fiyatı 7 bin TL, arsa halindekilerin fiyatı ise 6 bin TL’dir.”
Meclis üyeleri komisyon raporunu oybirliği ile kabul etti. Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı 01 Haziran Cuma günü akşam saat 18:30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi