Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvansal gıda için Onay Belgesi şartı getirildi

Hayvansal gıda için Onay Belgesi şartı getirildi
Hayvansal gıda için Onay Belgesi şartı getirildi

Hayvansal gıda (Et, Süt, Yumurta ve Su ürünleri vb.) üreten işletmelere, Gıda İşletmenliğinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik’le birlikte Onay Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada onay belgesine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada “Bu yönetmelikten önce faaliyet izni almış ve halen faaliyetini sürdüren bu işletmelerin yeni yönetmelik kapsamında Onay Belgesi alabilmek için müracaat etmeleri gereken son tarih 31 Aralık 2012 aksi takdirde süreyi geçirenin kabul edilmeyecek olup bu işletmelerin faaliyetleri durdurulacaktır” denildi.
İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Onay Belgesi alamayacak işletmelerin Müdürlük’e başvurmaları gerektiğinin altını çizdi. Arap, “İşletmesi Onay Belgesi alamayacak İşletme sahiplerinin biran önce Müdürlüğümüze müracaat ederek işletmelerinde yapmaları gereken modernizasyon ile ilgili destek almaları ve buna göre modernizasyon planlarını bu tarihe kadar bizlere sunmaları gerekmektedir. Modernizasyon planlarını sunan Onay Belgesi almak isteyen işletmelerin bu plana bağlı kalmak kaydıyla faaliyetlerine 2013 yılı sonuna kadar müsaade edilecektir. Bu yüzden Onay Belgesi alacak işletme sahiplerinin mağdur olmamaları için son müracaat tarihini geçirmemek üzere harekete geçmelerini istiyorum” dedi. (Kocatepe)