Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hazine’den Afyon’a 602 bin m2’lik arazi

Hazine’den Afyon’a 602 bin m2’lik arazi
Hazine’den Afyon’a 602 bin m2’lik arazi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir için önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Belediye Başkanı Çoban, “Motorkros pistimizde 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonasının ilimizde yapılacağını daha önce duyurmuştuk. Bizim bir önemli projemiz daha vardı. Formula yarışlarının bir alt kategorisinde hem motosiklet hem de otomobil sporlarının tüm branşlarının yarışabildiği bir asfalt yarış pistini Afyonkarahisar’a kazandırmak.  Bunun için ciddi bir şekilde şehrimizin etrafını gezdim. Ne kadar mera, orman alanı varsa ya da diğer arsalar varsa tamamını araştırdım. En son olarak Küçükçobanlı’daki mera alanımıza yakın bir yerde otogarımızla, üniversitemiz arasında 602 bin metrekarelik hazinemize ait bir arsanın bu iş için uygun olduğunu tespit ettik. Hemen süratle imar çalışmalarını yaptık ve burayı önceki Valimiz Aziz Yıldırım Bey’in de katkıları ile imarda spor tesis alanına çevirdik” dedi.
PORTEKİZ VE İSPANYA
PİSTLERİ İNCELENDİ
Bir taraftan da ilgili mercilerle yazışmaların sürdüğüne dikkat çeken Çoban, “Bu işleri yaparken de zaman kaybetmemek adına hemen zemin etütlerini yaptırdık, zemin etütleri de Afyonkarahisar şartlarında gayet güzel çıktı. Valiliğimiz ve defterdarlığımızın da uygun görüşü ile bu arsanın belediyemize tahsisi için yazıyı 20 Ağustos’ta yazdık. Ancak yazımıza cevap olarak bu alanın çok fazla olduğu ve yarısını verebilecekleri iletildi. Daha sonra ise Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na durumu ilettik. Ak Parti Afyonkarahisar kampı sırasında da Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile bu durumu konuştuk ve sağ olsunlar bu arsayı belediyemize tahsis ettiler. Tahsis yazısı elimize ulaştıktan sonra belediyemizden bir heyeti Portekiz ve İspanya’ya pistleri incelemeye gönderdim. En az 5 farklı yarış pistini yerinde incelediler ve bu sabah itibariyle geri döndüler. İnşallah yarın da proje firmaları ile bunun görüşmesini yapacağız ve süratle bu kış şartlarında projeyi tamamlayarak Mart- Nisan gibi de bu alana ilk kazmayı vurarak Türkiye’nin ilk hem otomobil hem de motor kategorilerindeki tüm branşlarda yapılacağı bu pisti ilimize kazandıracağız. Dünya Otomobil Federasyonu ve Dünya Motosiklet Federasyonundan onaylı sertifikalı ilk pisti Afyonkarahisar’da olacak ve burada bu yarışları yapacağız. Böylelikle spor turizminde de, bir spor dalında da Afyonkarahisar adını Türkiye’ye, Dünya’ya duyuracak” ifadelerini kullandı.
Bu duyurunun ve basın toplantısının öneminin, 3 ya da 4 yıl sonra anlaşılabileceğini kaydeden Çoban, pistler için 40 milyon liraya yakın para harcanacağını bildirdi.
BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR
Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise müftülere nikah kıyma yetkisi hakkında konuştu. Yurdunuseven, “CHP her zaman olduğu gibi bir bardak suda fırtına koparıyor. Afyonkarahisar’da duyduğum kadarı ile bir imza kampanyası yapmaya çalışmışlar ama hiçbir talep olmadığı bize iletildi. Tüm Türkiye için söylüyorum Belde Belediye Başkanlarının nikah kıyma yetkisi var,  İl Belediye Başkanlarımızın nikah kıyma yetkisi var,  köy muhtarımızın nikah kıyma yetkisi var,  uçaktaki kaptan pilotun uçuş esnasında nikah kıyma yetkisi var, gemi kaptanının seyir esnasında nikah kıyma yetkisi var, Yurt dışında konsoloslarımızın nikah kıyma yetkisi var, bunlara dikkat ederseniz kimisi atanmış kimisi seçilmiş kişiler dolayısıyla bunlara bir kişi daha eklendi müftülere nikah kıyma yetkisi verildi. CHP burada bir algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Sanki küçük çocukları evlendirip üstünün kapatılıyormuş veya ikinci evlilik yapılmasının üstü kapatılacakmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Burada yine müftüler nüfus sistemine bağlanıp bu kişinin yaşını, evli olup olmadığını ve evliliğe mani halinin olup olmadığını kontrol edecek tıpkı belediye başkanlarımızın yaptığı gibi incelemesini yapacak, bir sorun olmadığı takdirde nikahı gerçekleştirecek. Yani müftüler burada sadece resmi bir işlem yapacak resmi bir memur olarak. Diğer kamu görevlilerinin böyle bir hakkı varken müftülere bu hakkın verilmesinin altında arananları anlamak mümkün değil, bir de diyoruz ki yüzde 99’u Müslüman bir toplumdayız. İsteyen müftüye kıydırabilir nikahını, isteyen de havada uçakta kıydırabilir” dedi.
Toplantıya AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş ve Belediye Meclis Üyesi Şükrü Genelioğlu katıldı.
>> Murat ARISOY’un Haberi