Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekim sorunları konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Hekim sorunları konuşuldu – Kocatepe Gazetesi
Hekim sorunları konuşuldu

TTB Merkez Konseyi yöneticileri Afyonkarahisar programları kapsamında öğle tatilinde meslektaşları ile bir araya geldiler. Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili ciddi sıkıntılar bulunduğunu söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’da doktor sıkıntısı bulunmadığını, performansla ilgili ülke genelindeki sorunları kendilerinin de yaşadıklarını belirtti

“400 Yatak gözükmesi sıkıntı”
Tabip Odası yönetimi tarafından organize edilen bir dizi toplantıya katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Uzman Dr. Eriş Bilaloğlu ve Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Gülriz Ersöz Devlet Hastanesi Eğitim Salonu’nda düzenlenen toplantıda hekimlerin yaşadığı sorunlar üzerine meslektaşlarıyla sohbet ettiler. Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Kemal Demirkırkan, bir sunum yapmaktan daha çok karşılıklı fikir alışverişini ileten bir toplantı yapmak istediklerini söyledi. TTB Merkez Konseyi üyelerine sorunları meslektaşlarının bizzat iletmelerini isteyen Dr. Kemal Demirkırkan, konsey üyelerinin oda yönetimi olarak yaptıkları daveti kırmadan kabul ettiklerini söyledi. Toplantı adını özellikle “Bölge Hekimlerinin Sorunları” olarak belirlediklerinden söz eden Demirkırkan; “Biraz hekim arkadaşlarımzıın konuşmasını istedik. TTB Merkez Konseyi üyelerine dertlerini birinci ağızdan söylemelerini istedik. Bu toplantının yapılma amacı budur. Afyonkarahisar’da hekim sayısı anlamında ciddi bir sıkıntımız yok. Özellikle Devlet Hastanemiz de branş bazında hem branş sayısı ve uzman sayısı açısından yeterlilik var. Devlet Hastanesi’nin fiziksel hastanesi yeterli değil. Önceki yıl yaşanan iki hastanenin birleştirilmesi ilgili sıkıntıyı hep beraber yaşamaya devam ediyoruz. Toplam 7 yüz yataklı hastaneler birleşti ama Bakanlıkta hala 4 yüz yataklı gözüküyor. Bunun bize bir takım sıkıntıları oluyor. Örneğin kadro sayıarı 4 yüz yatağa göre, ödenen ücretlerde bu yatak sayısına göre yapılıyor. Her planlama 4 yüz yatağa göre yapıldığı için sıkıntılarını hala yaşıyoruz.” dedi.
“Ciddi sıkıntılar var”
Milletvekili Genel Seçimine kadar açılacağı düşünülen yeni hastanenin mevcut sorunların çözümüne biraz katkı sağlayacağını umut ettiklerini belirten Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Kemal Demirkırkan, yeni hastanenin de fiziksel yeterliliğinde ciddi sorunlar bulunduğunu söyledi. Bir takım odaların, acil servisin, ameliyathanelerin, yoğun bakımların planlanmasında ciddi sıkıntılar olduğunun bilindiğini ileri süren Demirkırkan; “Bu anlamda bir kaç kez İl Sağlık Müdürlüğüne beraber birşeyler yapabilirmiyiz diye ilettik ama henüz cevap gelmedi. En azından ilgili hekimler kendi branşlarıyla ilgili fikirlerini hastaneye taşınmadan önce belirtebilirler diye düşünüyoruz.
Performansla ilgili Türkiye genelinde yaşanan sıkıntılar burada da var. Ama dağıtılan döner sermayeler açısından Türkiye genelinden çok farkıl bir durumda değiliz.”diye konuştu.
“Muayenehane için Anayasal sıkıntı yok”
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Uzman Dr. Eriş Bilaloğlu, bir süredir değişik illeri gezdiklerini, hangi ortamda olursa olusn meslektaşlarının durumunu her ortamda görmek istediklerini söyledi. Sorunların iletileceği muhataplara daha iyi katkı sunması adına bu gezileri yaptıklarını anlatan Dr. Bilaloğlu; “Ne kadar ne sonuca yarar hep birlikte ayrıca değerlendirebiliriz. Muayenehane sayısı çok azılmış durumda. Temmuz ayı itibariyle Türkiye de hekimlerin saat 17.00’den sonra bir başka işte çalışmalarını engelleyen muayenehane anlamında bir yasal düzenleme yok. Anayasa Mahkemesi’nin kararı buna da olanak sunan çerçevede. Bu istenilen bir şey midir? İyi bir şey mi kötü bir şey mi ayrı bir tartışma konusudur. Ama muayenehane açmaya engel bir Anayasal düzeyde bir sıkıntı yok. Fakat Bakanlığın Temmuz ayı sonu itibariyle Bakanın demeçlerinden bilindiği gibi şu ya da bu biçimde ‘Ben bu işi engelleyeceğim.’ diyen bir yaklaşımı var. Bu yaklaşım çıkartılan yönetmelikler ve bunun dışında gayri resmi yollardan kullanılan çeşitli argümanlarla hayata geçirildi Türkiye’nin birçok yerinde. Örneğin Sağlık Müdürlükleri düzeyinde ikinci bir işe izin vermeyen bir yaklaşım olursa bunun altında imzası olan kişi hakkında hukuki sürçi başlatılabilir dedik. Sanırım burada biraz sıkıntılar doğmaya başladı. ki bundan kısa bir süre önce muayenehane açma meselesini Bakan kendi eline almış oldu.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)