Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Helal lokma ve alın terinin simgesi 1 Mayıs kutlu olsun

Afyonkarahisar İl Protokolü, 1

Afyonkarahisar İl Protokolü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda, işçi ve emekçilerin bayramlarını kutlayarak 1 Mayıs’ın helal lokma ve alın terinin simgesi olduğunu vurguladılar

 

“1 MAYIS EMEK MÜCADELESİNİN BAŞLANGIÇ GÜNÜ”
Vali Gökmen Çiçek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında emeğin, alın terinin kutsallığını yansıtan, işçi ve emekçilerin dostluk, birlik ve beraberliğinin simgesi olarak kutladığı bayram olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nünün bu yılda pandeminin gölgesinde kutlanıldığını kaydetti. Vali Çiçek, “Öncelikle üreten, emek harcayan, bu ülke için gece gündüz çalışan tüm emekçi işçilerimizin bayramını kutluyorum. Dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışma hayatında yaşanılan sorun ve sıkıntılarının dile getirilmesi, haklarının korunması, iyileştirilmesi ve hatırlanması açısından önemli bir gündür.” dedi.
“KALKINMADA İŞÇİ VE
EMEKÇİNİN ROLÜ BÜYÜK”
“1 Mayıs, sabah gün ağarmadan sokağı temizleyen temizlik işçisinin, kahvaltılarımıza sıcacık simitler yetiştiren fırıncının, işlerimize gitmek için bindiğimiz otobüsün şoförünün bayramıdır.” diyen Vali Çiçek şu ifadeleri kullandı: “1 Mayıs, kışın soğukta, yazın sıcakta elleri nasır tutan inşaat işçisinin, tarlada çapa yapan, çit süren, toprağa can veren çiftçinin, fabrikada, tesislerde ve daha birçok iş kolunda bu ülkenin ekonomisine can suyu olan, alın teriyle, emeğiyle çalışma hayatına katılan işçilerimizin bayramıdır. Ülkemizin kalkınmışlık hedeflerine ulaşmasında ve istikrar içerisinde büyümesinde işçi ve emekçilerimizin rolü kuşkusuz çok büyüktür. Devletimiz imkânlar dâhilinde işçi ve emekçilerimizin yanında olarak, haklarının ve çalışma koşullarının ve emeklerinin karşılığını almaları noktasında önemli çalışmalar yapmaktadır. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından bayram olarak kutlanan 1 Mayıs günü, ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kabul edilmiştir.”
“1 MAYIS KUTLU OLSUN”
Vali Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “Her geçen gün büyüyen, özellikle savunma sanayiinde ortaya koyduğu gelişmeyle uluslararası arenada rekabet edebilen güce ulaşan Türkiye, hizmet sektöründen, sanayi ve üretime, tarım ve hayvancılıktan, sağlık sektörüne kadar her alanda fedakâr iş gücü ve her geçen gün artan nitelikli işçisiyle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Helal lokma kazanmanın ve çalışanın hakkının alnının teri kurumadan verilmesinin kutsal sayıldığı bir medeniyetin, kültürün evlatları olarak tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; çalışma hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
“İŞÇİ VE EMEKÇİLER
HAYATA DEĞER KATIYOR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin iktisadi kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçilerin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değer malumdur. Belediyede çalışan tüm personeli Afyonkarahisar’a hizmet veren geniş bir ailenin üyeleri olarak görüyoruz. Sosyal adalet ve huzurun sağlanabilmesi, sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından bu güzel geleneğimizi devam ettirerek, gelecek nesillere aktarmada hepimize sorumluluklar düşmektedir. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, üretimden gelen güçlerini kullanarak, haklı taleplerini demokratik platformlarda dile getirmesi, sorunların karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşturulmasını sağlayacak ilk adımdır. Emeğe saygının yollarını açmak ve özveriyle çalışan emekçilerimizin daha iyi hayat koşullarına kavuşmalarını sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ederek elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Güzel bir gelecek için; birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.
“19 YILDA EMEKÇİLERİN
MESELELERİ ÇÖZÜLDÜ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkenin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. “Bizler, ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin.’diyen bir medeniyetin temsilcileri olarak son 19 yılda emekçi kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını gözetmeye meselelerini devletimizin imkânları dâhilinde çözmeye gayret ettik.” diyen Eroğlu, “Emeği, alın terini ve helal kazancı yücelten, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışın temsilcileri olarak, ülkemizin mutlu ve müreffeh geleceğine yürüyüşünde çalışanlarımızın emeklerinin tam karşılığını almalarına, çalışma şartlarının iyileştirilmesine, hak ettikleri hayat kalitesine kavuşmalarına büyük ehemmiyet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“HÜKÜMET PANDEMİ
SÜRECİNDE İŞÇİLERİN YANINDA OLDU”
Eroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajına şu sözlerle devam etti: “Emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde etti. Hükümet olarak 19 yıldır işçi ve emekçilerimizin sorunlarına her zaman samimiyetle çözüm üretmeye çalıştık. İstihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri, programı hayata geçirdik. Bu anlayışla, emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde ettiler. Hükümetimiz; bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde esnafımızın, işçi kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur. Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamındakısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneği başta olmak üzere vatandaşlarımıza 60 milyar TL’nin üzerindedestek verilmiştir. Afyonkarahisar’ımız da ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ kapsamında 307.083.129 TL gibi önemli bir destek almıştır. Bu düşüncelerle; 1 Mayıs’ın her inançtan, her kültürden insanın kardeşçe yaşadığı bu coğrafyada; barışın, huzurun ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını diliyorum.”
“AK PARTİ İŞÇİNİN HAKKINI
KORUMAK İÇİN PEK ÇOK ADIM ATTI”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Özkaya mesajında “Türkiye’nin her alanda gelişmesinde alın teri ile katkısı bulunan, büyük bir özveri ile çalışarak üreten, işçi kardeşlerimizi sadece 1 Mayıs’ta değil her gün hatırlıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye ideali ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Partimiz Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş şekilde işçilerimizin yanında olmuştur. Yine 1 Mayıs AK Parti iktidarı tarafından resmi tatil olarak ilan edilmiş, işçilerimizin haklarını korumaya yönelik birçok önemli adım atılmıştır. İşçinin alın teri soğumadan hakkını veriniz inancına sahip bir toplum olarak her zaman işçilerimizin yanında olmaya ve onların haklarını korumaya devam edeceğiz. Alın terleri ile ülkemiz için çalışıp üreten işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günlerini tebrik ediyor, bütün emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“1 MAYIS’I AK PARTİ İKTİDARI
TATİL İLAN ETTİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ise mesajında, “Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde alınteri dökerek en büyük pay sahibi olan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Her ne kadar belli bir kesim tarafından bu önemli gün, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü gibi aksettirilmek istensede 1 Mayıs, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. 1 Mayıs, İstiklal Harbi’nden günümüze kadar, yediden yetmişe tüm milletimizin omuz omuza vererek yok edilmek istenmiş ulusumuzu çalışarak, emek vererek taşıdığı noktaya nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde geldiğini temsil eder. Kültür ve medeniyetimizde çalışmak ve alınteri dökmek çok önemli bi yere sahiptir. Bilhassa yüce dinimiz İslam’da çalışmanın ve emek veren işçinin haklarına çok önem verilmiş ve bu haklar çok keskin çizgilerle belli edilmiştir. Emekçilerimizin günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ın korkulu bir gün vasfından çıkarılması, bayram ve tatil ilan edilmesi, yine AK Partimiz döneminde gerçekleşti. Bugün yine alınteriyle çalışan emekçimizin yanında olmaya ve her alanda hakkını savunmaya ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.
“EMEĞE SAHİP ÇIKMAK
ÜLKEYE SAHİP ÇIKMAKTIR”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, emekçinin emeğine sahip çıkmasının, ülkesine de sahip çıkması anlamına geldiğini ifade etti. Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz CHP olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir. Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir. Türkiye’de emekçiler zor bir süreçten geçiyor. Özelleştirme furyaları ile başlayan süreçte işçilerin kadro hakları ellerinden alındı. Emekçiler, her an kapının önüne konur hâle geldi. Kalifiye işçi çalıştırmak, maaş ve sigorta ücretlerinin artması olarak algılandı. Ülkedeki taşeronlaşma bu süreçte yaygınlaştı. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım.”
“EMEKÇİLERİN HAYATTA
BÜYÜK PAYLARI VAR”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanın gururla idrak ettiği bir gün olduğunu dile getirdi. Çoban, “Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.
Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
“1 MAYIS ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR GÜN”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1856 yılında Avusturalya’da kutlanmaya başlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, işçi ve emekçilerin küresel çapta birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan özel ve önemli bir gün olduğunu belirtti. Karakaş, sanayi ve üretimin gelişerek kalkınmanın hızlanması için üstün gayret gösteren işçi ve emekçiler için dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs’ın, Türkiye’de de Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kutlanmaya başladığını ifade etti. Rektör Karakaş mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin güçlenmesinde ve ekonomik kalkınmasında alın terleriyle katkıları olan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.
“KÜRESEL SALGINDA İŞÇİLER VE İŞVERENLER DAYANIŞMA RUHUYLA ÜRETTİ”
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Serteser mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bizim kültürümüzde alınteri ve emek, yüce bir değer olarak kabul edilmiştir. İşçi ve işveren, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması amacıyla, ortak noktada buluşmaktadır. 1 yılı aşkın süredir ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında işçi ve işveren benzer sıkıntıları çekmiş, dayanışma ruhuyla üretime devam etmiştir. Bu bilinç ve düşünce ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; işçi kardeşlerimize sağlıklı, huzurlu ve refah içinde bir ömür diliyorum.”
“EMEKÇİLERE YAPILAN
ÖDEMELER YETERLİ Mİ?”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında şunları kaydetti: “Büyük bedeller ödeyerek haklarımızı kazandık. Küresel ekonomik krizin bedelini yine çalışanlar ödemesin. Fedakârlık yine bizden beklenmesin. Salgın her şeyi alt üst etti, durumu fırsata çevirmek isteyenler yine ortaya çıktı. Bugün her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bir buçuk yıldır, şiddetini artıran Covid-19 salgını tüm dünyada milyonlarca can aldı. Ülkemizdeki gelişmeleri her geçen gün endişeyle izliyoruz. Bu gelişmeler, emekçilerin birlik içinde olmaları gerektiğini ortaya koydu, dayanışma çağrılarının ne derece doğru olduğunu gösterdi. Salgın, bazı işverenlere adeta bulunmaz bir fırsat verdi. Salgın, işçi hak ve özgürlüklerine el uzatılması için ‘meşru’ gerekçeymiş gibi görüldü. İş ve gelir güvencesi zayıflatıldı. Diğer yandan salgın dünyaya başka bir gerçeği de hatırlattı. Onlarca yıldır yok edilmeye çalışan sosyal devlet felsefesinin ve varlığının önemi iyice ortaya çıktı. Dünyanın yeni-liberalizme teslim olduğu bir dönemde, salgına karşı devletlerin koruma ve destek önlemleri tartışma konusu oldu. Devasa boyutlara gelen işsizlik sorunu resmi verilere bile yansıdı, görünür oldu. Ama çalışır gözüken ve fakat ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca emekçinin yaşamlarını asgari ücretin yarısı bir gelirle nasıl sürdürecekleri sorusu yanıtsız kaldı. Kısa çalışma uygulaması kapsamında olan emekçilere yapılan ödemelerin yeterli olup olmadığı sorusunun cevabı verilmedi. Geçmişte olduğu gibi bugün de emekçiler, verecekleri mücadelelerle tüm insanlığa güzel günleri getireceklerdir.”
“TAŞERON İŞÇİLER
KADROYA GEÇİRİLMELİ”
HAK-İŞ İl Başkanı İbrahim Gürbüz, sendika olarak, ülkenin virüs salgınını en kısa zamanda atlatmasını temenni ettiklerini belirtti. Gürbüz sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. HAK-İŞ olarak, bu 1 Mayıs’ta; Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istiyoruz. Başta KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS istiyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü istiyoruz. COVID-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”
“KAMU ÇALIŞANLARI ÇETİN
BİR MÜCADELE VERİYOR”
Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir, ilkeli, kararlı ve cesur sendikacılığın adresi Türkiye Kamu-Sen olarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutladığını bildirdi. Demir açıklamasında; “Kuruluşumuzdan bugüne kadar, hiç taviz vermeden kamu çalışanlarımızın hak ve menfaatleri için mücadele verdik, var gücümüzle çalışanımızın sesi olmaya devam ediyoruz. Devletimizin temelini oluşturan ‘muasır medeniyet’ hedefine yürürken, “Milli hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonunu taşıyoruz. Pandemi nedeniyle milletçe bir yılı aşkın süredir çetin bir mücadelenin içindeyiz. Özellikle kamu çalışanları bu savaşın en ön safında yer alarak milletimize varlıklarının ne kadar önemli olduğunu göstermiş ve şükür sebebi olmuşlardır. İşte bu şartlarda çalışanlarımızın hak ettiklerini almaları için verdiğimiz mücadelede sesimizin daha gür çıkmasına vesile olduğu için 1 Mayıs’ı çok önemsiyoruz.” dedi.
“TOPLUM
EMEKLE YÜKSELİR”
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ”nün dünyada olduğu gibi Türkiye içinde önemli tarihlerden bir tanesi olduğunu belirtti. Sayın şunları kaydetti: “Üretimin her alanında yer alan, özverili emeklerini ve alın terlerini akıtan emekçilerimiz, ülkemizin kalkınması ve istikrarlı büyümesinin sürmesinde önemli roller üstlenmektedir. İş hayatında var olan birlik, dayanışma ve huzur, hiç şüphesiz toplumumuzun her alanına yansıyacak, böylelikle ülkemiz, farklı inanç ve farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığı, huzur ve dayanışmanın egemen olduğu bir coğrafya olarak kalmaya devam edecektir. Türkiye birbirine kenetlenip, dayanışma içinde olarak refah seviyesi daha yüksek bir toplum olabilme inancıyla hareket eden insanların emekleriyle yükselmektedir. Ayrıca bilim alanında gerçekleştirilen keşiflerin sanayiye ve günlük hayata uygulanmasında ve bu alanlarda yaşanan gelişmelerde işçi ve emekçilerimizin mühim katkıları bulunmaktadır.”
“SAĞLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ KAMULAŞTIRILMALI”
Eğitim İş Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Basın Yayın Sekreteri Feray Şentürk Uğur, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladıklarını kaydetti. Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim-İş Sendikası olarak 1 Mayıs’ta tüm emekçiler adına bazı taleplerimiz vardır. Salgın sürecinde 800’den fazla kamu emekçisi ve işçi Covid-19 nedeni ile yaşamını yitirdi. Covid-19 tüm emekçiler için meslek hastalığı sayılmalıdır. Tüm emekçilere öncelikli aşı hakkı tanınmalıdır. Pandemi sadece bir sağlık sorunu olarak değil aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir kriz olarak da kendisini göstermektedir. Artan hayat pahalılığı karşısında emekçilerin aldığı ücret zammı sadece iki ay içerisinde erimiştir. Memur maaşları tekrardan düzenlenmelidir. Bu yıl kamu emekçilerini ilgilendirecek toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde memurlara grevli toplu sözleşme hakkı tanınmalıdır. Başta sağlık ve eğitim olmak üzere tüm kamu hizmetleri yurttaşlara ücretsiz olarak sunulmalı. Sağlık ve Eğitim hizmetleri kamulaştırılmalıdır. Kamuda performans sistemi adı altında esnek çalışma hükümlerine son verilmelidir. Sendikal örgütlenmelerinin önünde yer alan engeller kaldırılmalı, sendikalar üzerindeki siyasi baskılara son verilmelidir.”
“1 MAYIS ALIN TERİ TEMASIYLA ANLAMLANIYOR”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününü yayınladığı mesajla kutladı. Mısırlııoğlu, “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız. 1 Mayıs’ın büyük ve güçlü Türkiye’mize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, özveri ile çalışan ve üreten vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, bütün emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler Tüm emekçilerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü’ kutlarım.” dedi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti