Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Helikopter pistine ilk hasta indi

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi’ne kazandırılan helikopter pisti faaliyete başladı. Piste ilk kez İstanbul’dan hastaneye sevkedilen 5 aylık solunum yetmezliği olan bebek, hasta ambulans helikopterle iniş yaptı

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Türkiye’nin her yerinden hasta kabul eden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, helikopter pisti ile sevk işlemlerinin hızlandırıldığını kaydederek, “Afyonkarahisar Devlet Hastanemiz ülkemiz geneli den çok sayıda hasta sevkini kabul etmektedir. Çok kısa sürede yapılarak hizmete giren helikopter pisti ile sevk işlemleri hızlanmaktadır. Afyonkarahisarımıza ve hastanemize hayırlı olmasını dileriz.” Dedi.
Öte yandan hasta sevklerinde zamanla yarışan sağlık ekipleri ve helikopter yetkilileri de, hastane bünyesinde yapılan helikopter pistinin hayati önem taşıdığını ifade ettiler.
Solunum yetmezliği nedeniyle İstanbul’dan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne hasta ambulans helikopteri ile iniş yapan minik bebeği İl Sağlık Müdürü Korkmaz’ın yanı sıra Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran ve hastane yöneticileri ile sağlık personeli birlikte karşıladılar.