Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem Çevreci Hem Şık: Türkiye’de Satılan En İyi Elektrikli Otomobiller

Türkiye’de satılan en iyi elektrikli otomobiller hangileri? İşte bu sorunun yanıtlarını araştırdık.

Türkiye’de satılan en iyi

Türkiye’de elektrikli otomobillere ilgi her geçen gün artıyor. Gerek tasarım anlamında sunduğu yeniliklerle gerekse artan yakıt fiyatlarına mütevazı bir alternatif getirmesi ile dikkat çekiyorlar. Performans ve teknoloji özellikleri de eklendiğinde elektrikli otomobilleri yollarda daha sık görüyoruz. Peki Türkiye’de satılan en iyi elektrikli otomobiller hangileri? İşte bu sorunun yanıtlarını araştırdık.

 

TÜRKİYE’DE SATILAN EN İYİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER HANGİLERİ?

Türkiye’de satılan en iyi elektrikli otomobiller hangileri, yanıtı merak edilen soruların başında geliyor. Bu noktada öne çıkan marka Tesla. Milyarder girişimci Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirketin Model Y ismini verdiği aracı, Türkiye’de satılan en iyi elektrikli otomobiller arasında gösteriliyor.

5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi elde eden tamamen elektrikli Tesla Model Y, 5 yolcu kapasitesine sahip, ayrıca geniş bir bagajı bulunuyor. İyi yol tutuşu, dayanıklılık, çekiş ve denge için tekerlerin torkunun dijital kontrolünü esas alan sistem gibi özelliklerle geliyor.

Hem Çevreci Hem Şık Türkiye'de Satılan En İyi Elektrikli Otomobiller

TOGG T10X EN İYİLER ARASINDA GÖSTERİLİYOR

C-SUV segmentindeki Togg T10X, farklı donanım ve batarya alternatifleri ile tercih edilebiliyor. Farklı batarya seçenekleri, farklı menziller sunuyor. Togg T10X için en yüksek menzil sunan alternatif ile 530 km’ye yakın yol katedebilmek mümkün. Hızlı şarj ile kısa sürede hazır hale gelen bataryası, kullanıcıların en çok övgü alan yönleri arasında. Güvenlik özellikleri de dikkat çekiyor, 7 adet hava yastığına ek olarak ileri seviye sürüş asistanı bulunuyor.

 

MERCEDES VE BMW’DEN İDDİALI MODELLER

BMW, elektrikli otomobil atılımında öncü markalar arasında yer alıyor. Alman üreticinin iX modeli, yüksek fiyat etiketi ile Türkiye yollarının az rastlanan yıldızlarından. Radikal tasarımı ile öne çıkan BMW iX, apayrı bir görsel deneyim vadediyor. 326 HP güç ve 630 Nm tork üreten modelde 0-100 km hızlanması sadece 6 saniye. Tam şarj edilmesi durumunda 425 km yol kat edebildiğini de belirtelim.

Mercedes, elektrikli rekabetinin bir diğer iddialı markası. EQC modeli ise Türkiye’de satın alınabilen en yetenekli modellerden. Modern lükse dair güçlü bir deneyim vadeden Mercedes EQC, 400 km civarı menzil ve sadece 40 dakikada şarj gibi özelliklere sahip. Sessiz çalıştığı belirtilen modelde dokunmatik dijital ekran, ön ve arkada LED ışık şeridi gibi özellikler de beğeni topluyor.

 

HYUNDAI’DEN VOLVO’YA BİRÇOK MARKADAN YETENEKLİ MODELLER

World Car Of The Year ödülü sahibi Hyundai Ioniq 5, diğer birçok rakibine göre mütevazı fiyat etiketi sunuyor. 20 dakikadan kısa sürede yüzde 70’e yakın şarj olabilen modelde 100 km menzil için sadece 5 dakika bağlı kalmak yetiyor. Şık tasarımı ve fiyat-performans dengesi ile ön planda konumlanıyor.

Mini Cooper SE, MG4, Porsche Taycan, Renault ZOE, Volvo XC40 Recharge ve Opel Mokka-e, Türkiye’deki iddialı diğer elektrikli otomobil modelleri.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti