Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hem dersle, hem spor ve kültürle ilgilenin”

“Hem dersle, hem spor ve kültürle ilgilenin”
"Hem dersle, hem spor ve kültürle ilgilenin"

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yarıyıl tatili dolayısıyla mesaj yayınladı. Öğrencilere hitap eden Yalçın, “Kimileriniz sadece durumunuzu belgeleyen karnelerinizi eve sevinçle götürürken kimileriniz evlerine biraz buruk gidecek. Sevgili öğrencilerim unutmamalıyız ki karne sizleri daha başarılı olmak adına yönlendirecek yol haritasıdır. Hangi konuda eksik olduğumuzu tespit ederek yolumuza gayretle devam etmeliyiz. Bizim sizden asıl beklentimiz insanlığa katkıda bulunacak bireyler olmanızdır. Yalnızca akademik başarı yeterli değildir, biz ülkemize yararlı olmak adına spor, edebiyat, resim ve sanat gibi dallarla da ilgilenmenizi ve kendinizi her alanda yetiştirmenizi arzu ediyoruz. Size tavsiyem; tatil boyunca eksiklerinizi gidermenin yanında kendinizi daha iyi tanımak ve sosyalleşmek için sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere de zaman ayırmanızdır. Karnelerinizdeki düşük notlarınız için üzülmeyin çünkü eksiklerinizi hala telafi etme fırsatınız var. Bu noktada, tatil fırsatını en iyi biçimde değerlendirerek yeni döneme enerjik başlayacağınızı umuyorum” dedi.
GÜÇLÜ BİR NESİL YETİŞTİRELİM
Öğretmenler ve idarecilere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Bizim asıl ihtiyaç duyduğumuz bireyleri yetiştirmek sadece akademik bilgi birikimlerini artırmak değildir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, problem çözme becerisi olan öğrenciler yetiştirmeliyiz. Bunları yaparken öğrencilerimize sanat, kültür ve sportif faaliyetlerde destek vermek ve örnek olmak size düşen önemli görevlerdendir. Akademik anlamda başarılı ya da başarısız olmuş öğrencilerimizi yeni dönem için motive ederek güçlü bir nesil yetiştirmek sizin elinizde. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.
ASIL AMAÇ KARNE DEĞİLDİR
Yalçın, öğrenci velilere de şu ifadelerle mesaj verdi:
“Geçirdiğimiz koca bir eğitim-öğretim yılı boyunca öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz kadar sizler de yoruldunuz. Öğretmenlerimize her zaman destek oldunuz, tatilde de desteğinizi sürdüreceğinize canı yürekten inanıyorum. Öğrenicilerimizin karneleri sizi üzmesin. Ebeveynlere düşen görev çocuklarımızın yolunu açmaktır. Unutmamalıyız ki karne asla bir amaç değildir, başarılarımızı değerlendirmek için bir araçtır. Çünkü karne çocuklarımızla birlikte kendimizi de değerlendirme fırsatı verecektir.”