Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hem devletin, hem halkın hakları korunmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Hem devletin, hem halkın hakları korunmalı"

Afyonkarahisar Valiliği “Devlet Memurları 2013 Yılı 2. Dönem Hizmetiçi Eğitim Programı” kapsamında eğitim veren AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nakilcioğlu, “Kamu görevlileri hem devletin hem de halkın hakkını korumalıdır” dedi

Afyonkarahisar Valiliği “Devlet Memurları 2013 Yılı 2. Dönem Hizmetiçi Eğitim Programı” kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Halkla İlişkiler” konulu konferans verildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Salonu’nda öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı oturum halinde gerçekleşen konferansta Valilik, Dernekler, Nüfus, Belediye, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeline kurumsal imaj, kılık-kıyafet, protokol eğitimi ve beden dili konuları anlatıldı.
Konferansta halkla ilişkiler kavramı üzerinde duran Doç. Dr. Nakilcioğlu, kamu görevlilerinin hem devletin hem de vatandaşın hakkını korumakla yükümlü olduğunu hatırlatarak “Devlet memuru da sonuçta Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıdır, yani hepimiz aynı demirdeniz, aynı hamurdanız” dedi.
Halkla ilişkileri, “kurumların kitlelerle iletişim kurmak amacıyla yürüttükleri, kamu yararı esas alınarak sürdürülen düzenli çalışmalar” olarak niteleyen Nakilcioğlu, bu çalışmalarda asıl amacın, vatandaşla etkili iletişim kurmak, kurumu sevdirmek, bir tutumu benimsetmek, halkı inandırmak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
“Bu amaç çerçevesinde bilgisizliği bilgiye, ilgisizliği ilgiye, sempatiyi kurumsal kimliğe dönüştürebilmeliyiz. Halkla ilişkiler uzmanı, kendine güvenen, insan ruhundan anlayan, içe değil, dışa dönük davranan, ürküten değil, yönlendiren, ekip ruhunu benimseyen bir kişiliğe sahip olmalıdır.”
UYULACAK KURALLAR NELERDİR?
Halkla ilişkilerde başarılı olabilmek için uyulacak kurallara da değinen Nakilcioğlu bu kuralları şöyle sıraladı:
“Başarının ilk adımı, halkın deyimiyle, önce ‘adam’ olmaktır; sonra herkese ‘adam gibi’ davranmaktır. Bunların ardından, karşısındakini adam yerine koymak; iletişimi iyi bilmek, bilgi ve deneyimini sürekli geliştirmek gelir.
Devlet memurluğu gibi onurlu bir görevi üstlenmiş olan kişi, sadece işyerindeki davranışlarına değil, özel hayatına da dikkat etmek zorundadır. Gelişmek ve olgunlaşabilmek için kamu görevlisi özeleştiri yapabilmeli, devletine ve mesai arkadaşlarına güven duymalı, aynı zamanda da çevresine güven vermedir. Ayrıca hem kurumun hem de halkın çıkarlarını sonuna kadar korumayı kendine görev saymalıdır.”
“EĞİTİCİ OLMAYA ÇALIŞIN”
Kamu hizmetinde yürütülen başarılı çalışmaların yöneticiler tarafından takdirle karşılanması gerektiğini hatırlatan Nakilcioğlu, “Ancak yaptığı iş takdir edilmese bile, devlet çalışanı görevden soğumak yerine, kendisi için, milleti için, ülkesi için ve Allah rızası için iyi iş yapmaya devam etmelidir. Yapılan güzel şeyleri balık bilmese de Hâlik bilecektir” diyerek şöyle devam etti:
“Meslekte ilerleyebilmek ve saygın bir çevre edinebilmek için lütfen dilinize ve konuşmanıza daima özen gösterin. Ucuza ve kolaya kaçmayın, görev sırasında hizmet kalitesini hep üstün tutmaya çalışın. Doğruyu söyleyin, doğruları saptırmayın, halka yanlış bilgi vermeyin. Çalıştığınız kurumun sırlarını korumayı ilke edinin. Rüşvete asla bulaşmayın. O kurumda çalışıyor olmanızdan dolayı size bir hediye verilmişse o hediyeyi kabul etmeyin. İşyerinde dedikodu ve haksız eleştiri yapmayın. Kendinizi sürekli yenilemeye gayret edin. İnsanları soğutucu değil, eğitici olmaya çalışın.”
BİÇİM ÇOK ÖNEMLİ
Bir kamu görevlisinin, kendisinin hatalı olduğunu anladığında, hatasında ısrar etmek yerine, özür dileme olgunluğunu göstererek, karşısındakinin düşüncelerine katılmasının daha uygun bir davranış olacağını kaydeden Nakilcioğlu şunları ekledi:
“Vatandaşın davranışları her zaman arzuladığımız şekilde olmayabilir. Vatandaşı değiştirmek bizim elimizde değildir. Yapmamız gereken şey, onu tanımaya ve anlamaya çalışmaktır. Sonuçta biz de vatandaşız! Söz ve davranışlarımızda sempatik olamasak da empatik olmak zorundayız.Vatandaşa ne söylediğimiz değil, onu nasıl söylediğimiz önemlidir. ‘Hayır’ demenin de yolları vardır. Yumuşak ve inandırıcı ses, vatandaşı yatıştırır, sahibine itibar kazandırır. Kızgın ve sert ses, vatandaşı daha da kızdırır, anlaşma kapılarını kapatır. Sıcak ve sempatik ses, yardım arzusunu gösterir, güven verir, işbirliği sağlar. Soğuk ve kayıtsız ses ise çok meşgulmüş izlenimi doğurur, ilgisizliği gösterir, tepkiye yol açar.
Halkın güvenini sağlamak için münakaşadan, azarlamadan kaçınmalıyız. Görünüşümüz derli toplu olmalı. Güler yüzlü olmalıyız. En önemlisi de halkın inanç ve kültür değerlerine saygı duymalıyız.”(Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti