Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hemoroid, lazerle ağrısız ve acısız şekilde tedavi ediliyor”

“Hemoroid, lazerle  ağrısız ve acısız şekilde  tedavi ediliyor”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Uzman Doktoru Eyüp Duran, lazerle yapılan hemoroid tedavisinde işlemlerin kısa sürede ağrısız ve
acısız bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Uzman Doktoru Eyüp Duran, hemoroid tedavisi hakkında bilgiler vererek, “Özellikle Son yıllarda toplumda ‘Lazerle Hemoroid Tedavisi’ olarak oldukça yaygın bir kavram gelişti. Bu yöntem vasıtası ile hemoroid memelerinin bağlı olduğu damarların köküne özel bir iğne aracılığı ile lazer uygulanır. Böylelikle damarlar kapatılarak hemoroid memesinin küçülüp kaybolmasına ve kanamanın hızlı bir şekilde kontrol altına alınmasında katkı sağlar. Lazer yöntemi yeni bir yöntem olduğundan dolayı her merkezde aynı başarı oranını yakalamak zordur ancak tecrübeli hekim tarafından yapıldığında ise başarı oranı cerrahi yöntemle neredeyse aynı seviyededir. Üstelik lazer ile tedavi yönteminde ağrısız, kanamasız ve hızlı iyileşme sürecini sağlamak daha kolaydır.” dedi.
“İYİLEŞME SÜRESİ DAHA KISA”
Lazer tedavisinin dikişsiz, iyileşme süresi kısa ve başarı oranı yüksek bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Duran, “ Günübirlik uygulanabilir hemoroid dokusunun ameliyatla alınması agresif yaklaşım olmakla birlikte aynı zamanda tedavide en etkili yaklaşımdır. Geçmişte hemoroid-basur için uygulanan geleneksel cerrahi yöntemlerin ana amacı ağrıya ve kanamaya neden olan genişleyen damar ve dokuların (memelerin) kesilip alınması ile geriye kalan normal dokuları dikme ve onarma aşamasını kapsıyordu. Ancak bugün, teknolojideki ilerlemeler sayesinde lazer ile tedavi seçeneği dünya çapındaki hemoroid cerrahisinde yerini almış durumdadır. Lazer prosedürü geleneksel cerrahi kadar etkili ve aynı zamanda birçok avantajı vardır. Bununla birlikte, tüm hastaların lazer prosedürleri için aday olmadığını vurgulamak gerekir.” ifadelerini kullandı.