Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hemşireler Sağlık Sisteminin Yardımcı Değil Ana Unsurudur”

2024 Hemşireler Meslek Haftası etkinliğinde sağlık sisteminde hemşirelerin yardımcı personel değil sistemin asli ve ana unsurları oldukları vurgulandı

2024 Hemşireler Meslek Haftası

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki 2024 Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhemşireliği tarafından bir panel gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Yeşil Salondaki etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, kurum yöneticileri, AFSÜ’de ve Afyonkarahisar genelinde görevli hemşireler ile AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) akademisyenleri ve öğrencileri katıldılar.

“Hemşireler Sağlık Sisteminin Yardımcı Değil Ana Unsurudur”

Etkinliğin açılış konuşmalarını AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer ve Başhemşire Muharrem Berk yaptılar. Konuşmalarda; Mesleğin geçmişi, Türkiye’deki durumu anlatılarak, sağlık sisteminde hemşirelerin yardımcı personel olarak değil, asli ve ana unsur olarak görev yaptıklarını ifade edildi. Konya Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgün Platin, Denizli Acil Eğitim Gönüllüsü Dr. Mustafa Yorgancı ve AFSÜ SBF Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Serpil Uyar tarafından sunumların gerçekleştirildiği panelin ardından “Üniversite Hastanesinde Hemşire Olmak” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren hemşirelerimize ödül takdim edildi.