Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hemşirelik kutsal ve zorlu meslek

Bu haberin fotoğrafı yok
Hemşirelik kutsal ve zorlu meslek

Hemşireler Haftası nedeniyle Özel Park Hastanesi yönetimi tarafından hemşireler ve sağlık çalışanlarına özel sabah kahvaltısı verildi. Hemşireler ve sağlık çalışanlarına hitap eden Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, hemşireliğin kutsal, zorlu ve gelecek vaat eden bir meslek olduğunu söyledi

Kahvaltı öncesi konuşan Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Hemşireler Haftasını başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına özgü bir hafta olarak algılayarak kutladıklarını söyledi.
“Büyük bİr hastaneyİz”
Hemşirelik Haftası vb gibi vesilelerle değerlendirmeler yapmak gerektiğine değinen Dr. Arabacı; “Öncelikle şunu söyleyeyim gerçekten çok kalabalık bir ekip olduğumuz burada daha net anlaşılıyor. Çünkü bir kısım arkadaşımız aşağıda görevinin başında. Sağlık hizmeti kesintisiz devam etmek zorundadır. Gerçekten büyük ve komplike bir hastane olduğumuzu karşımdaki sayı ile hissedebiliyorum. Hemşireliğin önemini insan yaşadıkça daha iyi anlıyor. Bir hastaneyi yönetirken hastalara karşı iyi sonuçlar alabilmek için, hasta memnuniyeti için hemşirelik hizmeti önemli.” dedi.
Hemşİre olmadan olmaz
Hemşireler olmadan sağlıklı bir sağlık hizmeti olamayacağını çok iyi anladıklarını, sağlık çalışanlarına şiddetinde olduğu bir dönemde olunduğunu hatırlatan Dr. Arabacı; “Keşke bunu herkese iyi anlatabilsek. Çünkü bunu gören ve yaşayan zaten anlıyor. Tüm özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi için elimden geleni yapıyorum. Herkes kişiliğine göre hemşirelik hizmeti veriyor. Aramızda çok deneyimli arkadaşlarımızda var. Ben bir büyüğünüzü olarak şunu öneriyorum. Hemşirelik hizmeti gerçekten çok önemlidir. Hemşirelik geleceği olan bir meslek. Mesleğin inceliklerini iyi öğrenip, tecrübesizlerin diğer arkadaşlardan öğrenecekleri çok şey olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
Hemşİreler sİstemİn vazgeçİlmezİ
Hemşireliğin annesi kabul edilen Florence Nightingale’in manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşundan sonra Özel Park Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nuran Arslan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Hemşireliğin sevgi ve şefkat esasına uygun şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Arslan; “Hemşirelik bilimin ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiştir. Sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelik yeterli bilgi ve beceri ile insanı sevmek, ona değer vermek insanı bir bütün olarak ele almaktır. Bizim için her hasta güvenli, nazik bir bakım alma hakkına sahiptir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti