Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi ve saygı var”

“Hemşirelik mesleğinin  temelinde sevgi ve saygı var”

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe, hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi ve saygının yattığını belirterek, “Hemşirelik insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir” dedi

 

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe, 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutladı. 12 Mayıs 1820 tarihinde doğan Florence Nightingale’nin doğum gününün tüm dünyada Hemşireler Günü olarak kutlandığını kaydeden Türe, “Resmi anlamda hemşirelik mesleği, Kırım savaşı sırasında Florance Nightingale ile başlamaktadır. 1964 yılından bugüne ülkemizde de kutlanılan hemşireler günü, hemşirelik mesleğini icra eden tüm sağlık çalışanları için büyük önem taşımaktadır.
Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatı ile yakından ilgili bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygı yatar. İnsan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Hemşirelik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en büyük özellikte budur belki, birçok mesleği sevmeden gönül vermeden yapabilirsiniz, ama hemşirelik mesleği farklıdır, gönül vermek, mesleği sevmek gerekir. Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır. Hemşireler, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Sağlık hizmetlerinin sürekli ve kaliteli olarak sunulabilmesi, ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür. Hemşirelik, bu ekip hizmetinin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarındandır.
Yıllarca Hekim olarak görev aldım, en yakın mesai arkadaşlarım hep hemşireler oldu. Hemşire-lere her türlü imkanları sunsak da, bir hemşirenin başka insanların yararı için bir gece ailesinden ve çocuklarından ayrı tutuğu nöbetin hakkı asla ödenmez. Özellikle, tüm dünyada ve ülkemizde içinde bulunduğumuz bu iddi süreçte hemşirelerimizin özverili, can siparane çalışmaları aşikardır. Yeri gelip günlerce ailelerinden ayrı kalarak hastaları için sağlık ordusunun en önünde görev almaktadırlar
Önce insan” diyerek yola çıkan tüm özverili, fedakâr ve sabırlı hemşirelerimizin Hemşireler Gününü canı gönülden kutlarım.” dedi.