Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEPAR’dan “Atatürk” eleştirisi – Kocatepe Gazetesi

HEPAR’dan “Atatürk” eleştirisi – Kocatepe Gazetesi
HEPAR’dan “Atatürk” eleştirisi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Afyonkarahisar İl Başkanı Selçuk Doğan yeni eğitim dönemi için hazırlanan Milli Eğitim Müfredatını eleştirdi.
5. sınıf Sosyal Bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümlerinin yeni müfredat kapsamında kaldırıldığına dikkat çeken HEPAR il Başkanı Doğan, “Artık sekizinci sınıfa kadar Atatürk ve devrimleri öğretilmeyecek ve genç beyinler 14 yaşına kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin milli kahramanı olan Ulu Önder Atatürk’ü okulda öğrenemeyecektir” dedi.
Son günlerde sıkça yaşanan Atatürk büstlerine saldırı olaylarının halkımızın belli bir kesimi tarafından Atatürk karşıtlığının hızla yayıldığını gösterdiğini kaydeden HEPAR il Başkanı Selçuk Doğan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bu gelişmelerde Atatürk’e düşmanlık besleyenlerin yanı sıra kendisini Atatürkçü olarak tanımlayanlarda dahil olmak üzere Atatürk’ü doğru bilmemesinden ve doğru anlatamamasından kaynaklanmaktadır. Yani eğitim-öğretim temelli bir sorundur.Bunun sonucunda; art niyetli medya, siyasetçi ve din simsarları tarafından Atatürk’ü sürekli yanlış ve kötü bir şekilde insanlara sunulma çalışmaları artacaktır ve yapılan bu değişiklikler ile onu tanımayan, yanlış bilen ve okuyup araştırmayan insanlar tarafından gerçek Atatürk bilinemeyecek ve ülkenin kurucu ve kurtarıcısına karşı bir nefret ve soğukluk olacaktır. Böylece Atasını bilmeyenlerin sayıları gittikçe artacaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Atatürk toplumsal bir çatışmanın unsuru haline getirilemez. Hiçbir ideolojinin kurbanı yapılamaz! Milli bilinç ve milli şuurdan sistemli bir şekilde gün geçtikçe uzaklaşan toplumun hafızasındaki sembol isimlerin en değerlisi olan Atatürk üzerinden tarihsel ve toplumsal çatışma yaratma düşüncesinde olan kim varsa buna asla izin vermeyiz. Unutulmamalıdır ki milli olan Atatürk’ten yana olur! Türk olan Atatürk’ten yana olur ona taraf olmaz.”