Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hepimiz biriz, bütünüz parçalanmayacağız”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle şereflenen mübarek topraklardan, Afyon Ovasından, seslendiğini belirterek, “Türküyle-Kürdüyle, Lazıyla-Çerkez’iyle, Alevisi-Sünni’siyle velhasılı hepimiz biriz, bütünüz, ayrılmayacağız, parçalanmayacağız, bu vatanı
karıştırmaya yeltenen elleri hep birlikte kıracağız” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü yayınladığı mesajla kutladı.
“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”
27 Ağustos tarihinin bağımsızlığını dünyada emsalsiz bir Kurtuluş Savaşı ile kazanmış Afyonkarahisarlılar için bayram günü olduğunu vurgulayan Mehmet Zeybek, Kurtuluşun 98. yılının ve Zafer Haftası’nın kutlu olmasını diledi. Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar halkının 27 Ağustos 1922 tarihinde saat 17.00’de Deper Çeşmesi’nin bulunduğu Hıdırlık’taki noktadan şehir merkezine giren kahraman Türk askerlerini büyük bir özlemle karşıladığını belirtti. Zeybek, “Mehmetçiklerimiz düşman ordusunu ilk anda hezimete uğratmıştır. Mehmetçiklerimizin, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele sonucu 5 gündüz, 5 gece süren bir savaşla zafere ulaşmıştır. Kocatepe, Belentepe, Tınaztepe, Sivritepe, Kurtkaya, Erkmentepe’nin adeta şehit kanlarıyla sulanıpen çetin savaşların geçtiği mekânlar olarak bugün anıtlaşmıştır. Şairin ‘Türk Milleti’nin yeniden doğduğu yer’ dediği Afyonkarahisar, Büyük Zafer’le birlikte işgal altındaki tüm topraklarımızın kurtuluşunun ilk işareti olmuştur. Afyonkarahisarlılar Kocatepe ile ve O’nun sembolize ettiği her şeyle gurur duymakta ve bu haklı gururu her zaman taşımaktadırlar. Yüce Türk Milleti ve biz Afyonkarahisarlılar, Türkiye Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarıyla ebediyete göç eden şehitlerimiz ve gazilerimize büyük bir minnet ve şükran borçluyuz” dedi.
“MUASSIR MEDENİYETE ULAŞMAK
İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞILACAK”
Milleti birbirine bağlayan değerlere kutsallara sahip çıkıldığı sürece üstesinden gelinmeyecek zorluk olmayacağını kaydeden Zeybek, “Milli mücadelede omuz omuza savaşan askerlerimizin her biri farklı bir coğrafyadan gelmişti, belki dilleri farklıydı, diyarları farklıydı ama hepsinin göğsünde iman vardı, hepsi Mehmet’ti, Mehmetçikti. Şehrimizi gezerken yolunuz çeşitli şehitliklerimize uğrarsa mezar taşları gerçeği haykıracaktır. Türk Milletinin bağrından çıkan Peygamber Ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına bu mutlu günde tüm Afyonkarahisarlılar adına Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak şükranlarını sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kurtuluşumuzun ve Büyük Zafer’in 98. yıldönümünde şehitlerimize ve gazilerimize sesleniyorum. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘kalırsak gazi, ölürsek şehit’ diyerek kurdunuz. Bizler sizlerin torunları olarak kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya var oldukça yaşatmak için omuz omuza olacağız. Ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği en büyük hedefe, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hep birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
“HEPİMİZ BİRİZ
AYRILMAYACAĞIZ”
98. Kurtuluş yıldönümünde Afyonkarahisar’ı, sahip olduğu maddi ve manevi değerlerle birlikte yükseltmek için çalışılacağını ifade eden Zeybek şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’ı daha modern ve ekonomisi daha güçlü hale getirecek tüm hizmetleri sizlere sunmak boynumuzun borcudur. Bu mutlu günde Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun ve Büyük Zafer’in 98. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göç eden tüm gazilerimizi tekrar rahmetle anar, hepinize saygılar sunarım. Gelin vatanımız, devletimiz ve varlığımıza kast eden bütün bu unsurlara, Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle şereflenen bu mübarek topraklardan, Afyon Ovasından, bütün gücümüzle ve samimi olarak şöyle seslenelim: Türküyle-Kürdüyle, Lazıyla-Çerkez’iyle, Alevisi-Sünni’siyle vel hasılı hepimiz biriz, bütünüz, ayrılmayacağız, parçalanmayacağız, bu vatanı karıştırmaya yeltenen elleri hep birlikte kıracağız.”
“ŞEHİTLERE LAYIK OLMAK İÇİN
GAYRET GÖSTERİLECEK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey bu vatanı bizlere emanet eden Kurtuluş savaşımızın ve Kocatepe’mizin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Afyonkarahisar ovasında Başkomutanlık Meydan Muharebesinde şehit olan aziz şehitlerimiz. Bizlere emanet ettiğiniz bu vatanın savunmasında bayrağı sizden devraldığımızın şuur ve idraki içindeyiz. Ülkemizi daha da ileriye götürmek ve sizlere layık olabilmek için elimizden gelen azim ve gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Ruhunuz şad olsun, mekânınız cennet olsun. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, 27 Ağustos Kurtuluş Günümüz ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti