Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hepimizin Bir Dünyası Var

Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Türkiye Çevre Haftası ve

Çevre konusundaki farkındalık oluşturmak, çevre bilincini küçük yaştan itibaren sağlamlaştırmak amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada “Resmî Gazete ‘de yayımlanan Türkiye Çevre Haftası konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün içinde bulunduğu hafta Türkiye’de her yıl Türkiye Çevre Haftası olarak ilan edildiği ve Türkiye Çevre Haftasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla kutlanacağı ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek tüm etkinliklerin anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceği ifade edilmektedir. Bu çerçevede Söz konusu genelge doğrultusunda, 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Hepimizin Bir Dünyası Var temasıyla 81 İl’de yapılacak Çevre Haftasına ilişkin Usul ve Esaslar Bakanlığımızca hazırlanarak gönderilmiştir” denildi.

5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 5 Haziran 2024 tarihinde Zafer Meydanı’nda, saat 14’te Kutlama ve Ödül Töreni düzenlenecek.

6 Haziran 2024 tarihinde, saat 19.30’da Defterdarlık binasının bahçesinde buluşularak “Dünyaya Katkı İçin Pedalla” etkinliği gerçekleştirilecek.

9 Haziran 2024 tarihinde “Onlar da Bu Dünyada Varlar Doğa Temizliği” etkinliği, saat 07.30’da Afyonkarahisar Mezarlığı yanındaki AFDOS’ta başlayacak.

Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferans, eğitim, gezi, resim sergisi, temizlik, iklim turnesi etkinlikleri de düzenlenecek.

10 Haziran 2024 tarihinde ise Taş Medrese’de, saat 19.30’da Açık Hava Sinema faaliyeti gerçekleştirilecek.