Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

HER DEVRİN ADAMLARI – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:00:12
 

Dünya hayatı inişli çıkışlıdır. İnsan, gün gelir şatafatın ve mevkinin zirvesindeyken, bir gün gelir elindekileri kaybeder. Bu herkes için geçerlidir.
Zira, atalarımız; “Mahkeme kadıya mülk değildir.“ demişlerdir. Bir makamdayken ertesi gün alınacakmış gibi hazır olmalı, ama kalacakmış gibi de heyecanla işini yapmalıdır. Nifaktan, fitneden kaçınmalıdır. Hidayet Allah’tandır.
Gülerken herkes eşlik eder, başarılara herkes ortak olur. Önemli olan zor zamanlardır. Maalesef böylesi yaşam anlayışı bize de sirayet etmiştir. Kime dost, kime düşman deme noktasında ciddi hasar vardır.
Yıllardır size dost görünenler, bir günde karşınıza geçip düşman oluverirler. İşte bunlara her devrin adamı diyoruz. Ne dostluğuna, ne de düşmanlığına güvenilmezler. Dik duruşları yoktur. Küçücük menfaat için eğilip bükülürler. Vıcık vıcık yağ kokarlar. Yetkiyi almadan önce çok mazlum dururlar, yetkiyi alınca Nemrut kesilirler. Adam satmayı marifet bilirler. Çünkü arsızdırlar. Hızlı gideceğini umdukları gemiye biniverirler. Olmadı ilk terk edenler de onlar olur. Rüzgar gülü gibidirler. Her devirde şirinleri oynarlar. Her önüne gelen koltuğa talip olurlar.
Güce sahip olma, makam ve etiketler hayatta çok daha önemli olan ilke ve değerlerimizin önüne geçebiliyor. Ne yazık ki insani ilişkilerin önüne siyasi ve ticari ilişkileri geçiriveriyorlar.
Ağlarken ya da zor zamanda hiç göremediklerimiz, bir taş kaldırmayanlar, sokakta başına bir damla yağmur değmemişler, hareketin kapısını bilmeyenler, birden söz sahibi olmaya ve iltifat görmeye başlıyorlar. Hatta, hareketi sattığı bilinen, bunu da itiraf edenler baş tacı oluyorlar. Bir kişiye tesiri olmayanlar kanaat önderi gibi gösteriliyor.
Bunlara sebep olan yetkililer de vebaldedir. Yıllardır ortalıkta görülmemiş, görülse de mikserlikten başka bir iş yapmamış, kendisine dahi hayrı kalmamış, savunulacak tarafı olmayanları baş köşeye buyur etmek kime yarar? Devrin adamları emekte yoktur, temsilde yoktur ama hariçten gazel okurlar.
Adam kayırmalar, hak etmeden makam ve mevkii sahibi olmalar her zaman olmuştur. Hiç bitmezler.
Ancak kutsal ve dualı davalardan bunlar temizlenebilirse çok başarılı olunur. Olumsuzluklara rağmen yılgınlık gerekmez. Güller bahçesinde dikensiz yol yoktur. Mücadele zor adam işidir.
Yüce Rabbim; bizlere zor, sıkıntılı ve kötü günler kapıyı çalınca, kapıyı birlikte açabilecek şuura ermiş yol arkadaşlar nasip etsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti